ΜέΡΑ25: Συγχαρητήρια στον κ. Πέτσα, πιο πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λιβάνιο

“Η κυβέρνηση, με το πακέτο ρυθμίσεων για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, δίνει το πλέον επίσημο δώρο προς τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, Μέσα που τη στηρίζουν ασμένως καλύπτοντας τη σκανδαλώδη διαχείριση, όχι μόνο της πανδημίας, αλλά και όλου του τρόπου που έχει διαχειριστεί την εξουσία τους 18 -19 τελευταίους μήνες”, ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, του νομοσχεδίου για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις για την ραδιοτηλεοπτική αγορά.

Η κ. Μπακαδήμα αναφέρθηκε και στις προβλέψεις

του νομοσχεδίου, για τις αποδοχές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, καθώς και του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως επίσης και για τις αποδοχές στο ΕΣΡ.

“Απελευθερώνονται από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, οι αποδοχές, τόσο του προέδρου, όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ καθώς και του πρόεδρου του ΑΠΕ. Για την ΕΡΤ οι αποδοχές προσώπων που ασκούν διοίκηση, διεύθυνση, σχεδιάζουν, ή είναι ειδικά στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις, το μισθολόγιο τους, κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης, θα καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Επίσης αν περάσουμε στα του ΕΣΡ, ορίζεται ότι το ίδιο το Συμβούλιο θα έχει πλέον τη δυνατότητα, με δική του απόφαση, να καθορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών που θα λάβουν τα μέλη των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που το ίδιο θα συγκροτήσει”, είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα και πρόσθεσε: “Με άλλα λόγια, σε μία περίοδο όπου τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας περιμένει να περάσει τον ενάμιση μήνα περίπου, που αντιστοιχεί με τα 534 ευρώ του ποσού της αναστολής, έχουμε την κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα για υψηλές επιπλέον απολαβές, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο – γεγονός που, όχι μόνο δεν προμηνύει τίποτα θετικό, αλλά είναι εξόχως προκλητικό και δείχνει ακριβώς τη στόχευση της κυβέρνησης, τον καθολικό της στόχο: να έχει ικανοποιημένα τα δικά της παιδιά αδιαφορώντας για τους πολίτες που πεινάνε, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να παραμένουν κλειστές”, είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αναφερόμενη στις ρυθμίσεις για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 είπε ότι “ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το νομοσχέδιο είναι στα συστημικά κανάλια” αφού επέρχεται “το χάρισμα των υποχρεώσεών τους για τις άδειες που έχουν λάβει”.

“Κύριε υπουργέ”, είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα, απευθυνόμενη στον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο, “πραγματικά, οφείλω να σας συγχαρώ. Να σας συγχαρώ, γιατί ακολουθείτε με εξαιρετική επιτυχία τα βήματα του προκατόχου σας, του κυρίου Πέτσα, αφού μετά τις λίστες Πέτσα, έχουμε το νομοσχέδιο Λιβάνιου. Και μάλιστα – μπορώ να το πω με βεβαιότητα βλέποντας όλα όσα τους δίνει το νομοσχέδιό σας – το δικό σας πόνημα να έχει μεγαλύτερη αναγνώριση, και τα μέσα που θα ευνοηθούν να είναι ακόμη περισσότερο φιλικά. Καθώς δεν τους δίνετε μια απλή ενίσχυση, που πήραν για να μεταδίδουν κάποια μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»: τους χαρίζετε τη φετινή βάση για την άδεια και του χρόνου βλέπουμε, καθώς είμαι σίγουρη ότι κάποιο τρόπο θα βρείτε κάποια τροπολογία, έτσι ώστε και του χρόνου να μην τους λείψει ένα δωράκι”, είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα.

The post ΜέΡΑ25: Συγχαρητήρια στον κ. Πέτσα, πιο πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λιβάνιο appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα