Λ.Τσαβδαρίδης στο ThePresident: Άμεσες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση ως αντίβαρο στη φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί – δυστυχώς – να εργαλειοποιήσει προσωπικά δράματα θυμάτων κακοποίησης και σεξουαλικής βίας μήπως και αποκομίσει ψιχία μικροκομματικού οφέλους αλλά και την ώρα που στελέχη της ρίχνουν συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα, αφήνοντας ξεδιάντροπά σκιές για δήθεν σύνδεση της ΝΔ με κυκλώματα παιδεραστίας, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει την αξία της ουσιαστικής και ψύχραιμης πολιτικής ως αντίβαρο και ανάχωμα στον λαϊκισμό και τη φαυλότητα.

Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για την αποτροπή φαινομένων βίας και κακοποίησης αντανακλούν την πραγματική απαίτηση της κοινωνίας να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο προκειμένου αφενός να διασφαλίζει τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων αφετέρου να λειτουργεί αποτρεπτικά στην τέλεση νέων παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.

Γράφει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης*

Προς αυτή την κατεύθυνση, κομβικής σημασίας θα είναι η αλλαγή του ποινικού κώδικα με ρυθμίσεις που θα συμπεριλαμβάνουν τόσο την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας όσο την αναστολή της παραγραφής των εν λόγω αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του ανήλικου θύματος αλλά και την κατά προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Και είναι τουλάχιστον φαιδρό να υποδύεται ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν τον ευαίσθητο προστάτη των θυμάτων κακοποίησης και σεξουαλικής βίας όταν ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση μείωσε τις προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία από 20 σε 15 χρόνια και όταν ό ίδιος ΣΥΡΙΖΑ μείωσε από 20 σε 15 χρόνια και τα μεγαλύτερα όρια των ποινών σε όλα τα αδικήματα με θύματα ανηλίκους, αλλάζοντας τον ποινικό κώδικα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019.

Απέναντι όμως και στους άθλιους υπαινιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ προσπαθεί δήθεν να συγκαλύψει ζητήματα που έχουν σχέση με τη σεξουαλική βία και την παιδεραστία, οι οποίοι μόνο στόχο έχουν να γεμίσουν με τοξικότητα την πολιτική ζωή του τόπου η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Η θέσπιση ενός ειδικού μητρώου για όλους τους επαγγελματίες (εκτός του χώρου της εκπαίδευσης) οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, (προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις) το οποίο θα έχει αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής και θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αστυνομικές αρχές, θα συνδράμει τα μέγιστα στην εξάλειψη επαχθών συμπεριφορών.

Όπως προς την ίδια κατεύθυνση θα βοηθήσει τόσο η θέσπιση, πάντα σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, υποχρεωτικών κωδίκων δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, όσο και η θέσπιση ειδικού πειθαρχικού παραπτώματος παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στο πειθαρχικό δίκαιο τόσο των δημοσίων υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΣΥ όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την τολμηρή αλλά απόλυτα επιβεβλημένη από τη σύγχρονη εποχή επέκταση σε όλα τα σχολεία, από το νέο σχολικό έτος, του προγράμματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες τομές προκειμένου να πατάξει τα όποια φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς υποσημειώσεις.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσει το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Τη σπέκουλα, την καφενειακού τύπου πολιτική και την πλήρη αντικατάσταση της πραγματικής πραγματικότητας από μία εικονική, που βασίζεται σε στείρες ιδεοληψίες και αναχρονιστικές πολιτικές εμμονές.

*Ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας

The post Λ.Τσαβδαρίδης στο ThePresident: Άμεσες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση ως αντίβαρο στη φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα