Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στην Αττική. Τι αλλάζει από την Πέμπτη

Σε καθεστώς lockdown θα βρίσκεται από αύριο η Αττική και έως τις 28 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 20 νέους θανάτους.

Ο κίνδυνος επανεμφανίζεται τόνισε στο μήνυμα που απήθυνε στον Ελληνικό

λαό χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αφενός, την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές. Γιατί προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς Έλληνες. Όλοι εμείς, που πρέπει, τώρα, να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού. Γιατί είναι σίγουρο ότι αύριο θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αν σήμερα υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια χωρίς απώλειες”, ανέφερε.

Από την Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία».

Ειδικότερα για τα καταστήματα, θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και τα τρόφιμα.

Ανοιχτά μόνο για delivery και για take away θα είναι τα καταστήματα εστίασης.

Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια και εμπορικά κέντρα, θα είναι κλειστά έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

The post Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στην Αττική. Τι αλλάζει από την Πέμπτη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα