Η ΝΔ στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με πολλαπλές αναπηρίες

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, που στεγάζεται στο Αιγάλεω, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργο Στεργίου.

«Δομές όπως το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποτελούν το ιδανικότερο περιβάλλον για τους μαθητές με σοβαρές αναπηρίες, αλλά και μία ουσιαστική βοήθεια για τους γονείς τους που επωμίζονται ένα δυσανάλογα βαρύ φορτίο. Μπορεί να έχουν γίνει αρκετά τους τελευταίους μήνες, οφείλουμε όμως

όλοι, κυβέρνηση, κόμματα και αυτοδιοίκηση, να κάνουμε πολύ περισσότερα.

Δεν αρκεί μόνο η εξαιρετική δουλειά του διεπιστημονικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές τις δομές. Χρειάζονται υποδομές και νέο σύγχρονο πλαίσιο ώστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών», τόνισε στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Στεργίου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα που εκπαιδεύει μαθητές με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες, όπως κινητικές, αυτισμό, νοητική υστέρηση, κώφωση. Στη συγκεκριμένη δομή λειτουργεί και οίκημα προσομοίωσης κατοικίας για την εξοικείωση των μαθητών με απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Τα στελέχη της ΝΔ προσέφεραν εξειδικευμένα υλικά για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του εργαστηρίου, καθώς και εκπαιδευτικά βοηθήματα για τους μαθητές. Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ ανταπέδωσε με χειροποίητα δώρα των παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως «τη φετινή χρονιά όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής λειτουργούν πληρέστερα από κάθε άλλη προηγούμενη. Εξασφαλίστηκαν εγκαίρως οι απαραίτητοι πόροι και έτσι προχώρησαν οι πρώτοι στην ιστορία των ειδικών σχολείων διορισμοί 4.500 και πλέον εκπαιδευτικών. Παρέμειναν ανοιχτές παρά τους περιορισμούς της πανδημίας με το προσωπικό και τους μαθητές τους να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, για δομές που οι μαθητές τους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω τύφλωσης και κώφωσης, υπήρξε μέριμνα για προσωπικό με αυξημένα προσόντα ταυτόχρονης πιστοποίησης Braille και νοηματικής».

Μαζί με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, συμμετείχαν ο γραμματέας Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Γιώργος Κώττης, ο γραμματέας ΑμεΑ Κώστας Λολίτσας, η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου. Ακόμη, ο επικεφαλής και ο οργανωτικός γραμματέας της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διονύσης Χατζηδάκης και Σπύρος Σταθούλης και ο τομεάρχης Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής της ΝΔ, Τάσος Κορίλλης. Παραβρέθηκε επίσης ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας.

The post Η ΝΔ στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με πολλαπλές αναπηρίες appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα