Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, η έξοδος στις αγορές και η αισιοδοξία του Μαξίμου

Αισιοδοξία επικρατεί στο Μαξίμου για το σταδιακό, αλλά σταθερό άνοιγμα της αγοράς, που εγγυάται και την ομαλή επανεκκίνηση  της οικονομίας, μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα από το χώρο της εστίασης, που επιστρέφει στην κανονικότητα, δίνοντας μεγάλες ανάσες στους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και στους πολίτες.

Του Κώστα Πασίση

Ο Πρωθυπουργός με μια διπλή παρέμβαση του, έστειλε ισχυρό σήμα ότι η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή και οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας.

Το πρώτο μήνυμα εστάλη κατά τη διάρκεια της  τηλεδιάσκεψης που είχε με τους ηγέτες

των χωρών του Smart Covid-19 Management Group.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Σημείωσε ότι πολλοί ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όταν υποδέχθηκε με ασφάλεια επισκέπτες από το εξωτερικό.

Το δεύτερο ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα ήλθε, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ben Hall, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom», που διοργανώνουν οι «Financial Times».

«Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self test και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέτα από αυτές τις στοχευμένες  παρεμβάσεις του ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου καθώς οι προοπτικές για ανάπτυξη είναι ευοίωνες.

Ήδη οι διεθνείς αγορές έδωσαν  ψήφο εμπιστοσύνης  στη χώρα μας, μετά την έκδοση 5ετούς ομολόγου με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.

Έτσι η κυβέρνηση αυτή την περίοδο τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος, λόγω πανδημίας.

Το Μαξίμου πλέον αρχίζει να χτίζει …πετραδάκι-πετραδάκι το αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα, που είναι και η απαίτηση της κοινωνίας, μετά από έξι μήνες καραντίνας.

Εκτός, όμως από τα προαναφερόμενα ενθαρρυντικά μηνύματα του Πρωθυπουργού είχαμε και δυο επιπλέον πραγματικά θετικές ειδήσεις που δείχνουν ότι ο φονικός ιός … αποθνήσκει.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως το ιικό φορτίο σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη έχει φθίνουσα πορεία, ενώ ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί αυξάνονται και αυτό είναι και το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Σήμερα (χθες) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς. Επιταχύνουμε,  όπως είχαμε πει. Μπαίνουν στη μάχη και άλλα εμβολιαστικά κέντρα. Έχουν ανοίξει από τη Μεγάλη Εβδομάδα τα ραντεβού για πολλές νεότερες ηλικιακές ομάδες,  από τα 30 μέχρι τα 49. Είναι ο παραγωγικός πληθυσμός», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Επιπλέον από χθες ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επιχείρηση «Ελευθερία».

Υπολογίζεται ότι περί τα τέλη Μαΐου θα φθάσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς.

Η κυβέρνηση επενδύει στο μαζικό εμβολιασμό των πολιτών και σύμφωνα με πληροφορίες στα «σκαριά» βρίσκεται νέα καμπάνια που θα ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο», τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός.

Η παραίνεση αυτή γίνεται γιατί ένα ποσοστό της τάξεως του 35%-37%, των ηλικιωμένων-ευπαθών ομάδων αλλά και υγειονομικών υπαλλήλων  δεν εμβολιάστηκε, παρότι είχε την ευκαιρία.

Ως γνωστόν οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση προκαλούν έλλειψη εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη.

The post Η επιτάχυνση των εμβολιασμών, η έξοδος στις αγορές και η αισιοδοξία του Μαξίμου appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα