Ε.Ο. ΚΚΕ: Η ΕΕ εξισώνει την Παλαιστίνη με το κράτος του Ισραήλ

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τις «προοπτικές για λύση δύο κρατών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Διαχρονικά η ΕΕ, και όλες οι ελληνικές

κυβερνήσεις, αναβάθμισαν την οικονομική, την ενεργειακή, τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Φέτος τα θύματα της κατοχικής βίας του Ισραήλ ξεπερνούν τα 141 από την αρχή του χρόνου, μεταξύ τους ανήλικες κοπέλες, αγόρια, δημοσιογράφοι. Οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού κάνουν το γύρο του κόσμου. Χιλιάδες είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι, σε άθλιες συνθήκες, με τις απαράδεκτες “διοικητικές κρατήσεις”.

Η σημερινή συζήτηση φανερώνει ξανά την υποκριτική ευαισθησία της ΕΕ που εργαλειοποιεί τα “ανθρώπινα δικαιώματα” για τα θύματα πολέμου, της κατοχής, των επιδρομών. Γιατί όταν συμβαίνουν αυτά στην Παλαιστίνη από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι θύτες εξισώνονται με τα θύματα και τηρείτε “ίσες αποστάσεις”».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος υπογράμμισε ότι «μόνη λύση αποτελεί η κλιμάκωση της αλληλεγγύης των λαών με τον παλαιστινιακό λαό, για την αναγνώριση του δικού του κυρίαρχου κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε να τεθούν σε ισχύ τα ψηφίσματα αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, όπως εκείνο του ελληνικού κοινοβουλίου του 2015».

The post Ε.Ο. ΚΚΕ: Η ΕΕ εξισώνει την Παλαιστίνη με το κράτος του Ισραήλ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα