Δεν έφταναν οι σούπερ Λι και Γκουτάιτις

Σε ένα ματς που “έσπασε” καρδιές και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, με τη Βαλένθια να παίρνει τη “μπουκιά” από το στόμα με 91-92.

Το ματς

Με τους Λι, Μπέικον, Γ. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Γκουτάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με τη Βαλένθια και οι «πράσινοι» μπήκαν αρκετά δυναμικά, μιας και στο 3’ το σκορ ήταν 8-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι

κατάφεραν άμεσα να φέρουν το ματς στα ίσα.

Με ένα 1-7 οι «νυχτερίδες» έκαναν το 9-9, αλλά για πολλοστή φορά δεν υπήρχαν οι συνεργασίες, αλλά ακόμα και έτσι το Τριφύλλι έβρισκε σκορ και στο 7’ ο Ουίλιαμς διαμόρφωσε το 17-14, αλλά η περιφερειακή άμυνα ήταν ανύπαρκτη.

Ήταν χαρακτηριστικό πως οι Ισπανοί είχαν 3/4 τρίποντα και αυτό ήταν το μελανό σημείο των παικτών του Ράντονιτς. Στο 2:26 έκανε το ντεμπούτο του ο Μαρκ Τόμας και προσπάθησε στο πρώτο του σουτ να «ματώσει» το διχτάκι. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα με 26-21, ενώ και στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου μπήκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Τόμας σημείωσε τους πρώτους του πόντους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κάνοντας στο 28-23 στο 12’ και με τον Μπέικον να κάνει «πάρτι» στην άμυνα της Βαλένθια, έδειξε πως πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να τον σταματήσουν.

Παράλληλα ο Τόμας έδειχνε τις επιθετικές του ικανότητες ανέβασε για πρώτη φορά το σκορ στο +9 (36-27) στο 25’ με το ματς, από κει και μετά, να είναι αρκετά κλειστό. Η Βαλένθια προσπαθούσε να είναι μέσα το παιχνίδι, αλλά οι «πράσινοι» είχαν περισσότερες λύσεις.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να κρατά την υπέρ του διαφορά και να προηγείται με 49-42 με 1/2 βολές στο 1 δέκατο του δευτερολέπτου υπέρ των Ισπανών.

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά με την έναρξη της 3ης περιόδου και με ένα 0-6 σερί έφερε τη διαφορά στον πόντο (49-48), με το Τριφύλλι να δείχνει τις γνωστές του «παθογένειες» με τα νεκρά διαστήματα.

Ο Λι με τρίποντο «έσπασε το ρόδι» στο 23’, αλλά οι «νυχτερίδες» είχαν άμεση απάντηση και στο 24’ πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 52-53, τρέχοντας ένα 3-11 μέσα σε 4 λεπτά. Οι παίκτες των «πρασίνων» έκαναν πολλά λάθη και χάριζε συνεχώς κατοχές.

Έτσι οι Ισπανοί είχαν πάρει το μομέντουμ και κρατούσαν την ισχνή τους πρωτοκαθεδρία, αλλά το τρίποντο του Τόμας έκανε το 57-56 στο 26’, με τον Αμερικανό άσο να είναι εξαιρετικός στην πρώτη του παρουσία, μιας και έφτασε στους 12 πόντους, κάνοντας το 60-58.

Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό και κρατούσε αρκετά τη μπάλα και έτσι οι επιθέσεις ήταν με «σκοτωμένο» τρόπο. Αυτό το στυλ παιχνιδιού «βόλευε» τη Βαλένθια και κρατούσε εύκολα το προβάδισμα (60-63) στο 28’, με το ματς να μετατρέπεται σε… ντέρμπι με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 68-69.

Πλέον το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με το Τριφύλλι να δείχνει σημεία… ζωής. Γκουτάιτις και Λι έκαναν το 73-71 στο 33′, αλλά οι Ισπανοί απάντησα με ένα 0-5 και το +2 έγινε μέσα σε ένα λεπτό -3 (73-76), με τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού να είναι “παιδικά”.

Μάλιστα στο 35′ ο Κλαβέρ με τρίποντο έκανε 75-79. Παρόλα αυτά ο Γκουτάιτις το πήρε πάνω του και εκμεταλλεύθηκε τον όγκο του, δείχνοντας απίστευτη τεχνική και με 6 αναπάντητους πόντους με έμμεσα τρίποντα, έγραψε το 81-79 και έφερε το ματς τούμπα.

Ο Λιθουανός σέντερ έκανε εκπληκτική εμφάνιση, καθώς ήταν ασταμάτητος κάτω από τη ρακέτα, και ήταν αυτός που είχε κάνει “σμπαράλια” την άμυνα της Βαλένθια, καθώς είχε φτάσει στους 23 πόντους με το σκορ στο 84-83.

Όμως το ματς είχε πάρει “φωτιά” με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και τα πάντα θα κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες. Ο Λι με βολές έκανε το 88-87 στο 39′, αλλά η άμυνα των “πρασίνων” δεν δούλεψε και καλούνταν στα τελευταία δευτερόλεπτα να βρει μεγάλα σουτ, αλλά και σωστά μπλοκαρίσματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ “έγραψε” στο 90-89 στα 22.7”, αλλά ο Τόμας με 1/2 βολές ήταν στο +2 και έμεναν 17.5” για τη Βαλένθια, η οποία με τρίποντο “μαχαιριά” από τον Τζόουνς, καθώς “χόρεψε” τον Ουίλιαμς και έδωσε τη νίκη με 91-92

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-42, 68-69, 91-92

The post Δεν έφταναν οι σούπερ Λι και Γκουτάιτις appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα