Από τις σούβλες… στο πεζοδρόμιο. Οι επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου

Για μάχη «χαρακωμάτων» με την κυβέρνηση, ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από αύριο, που είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες από τα συνδικάτα της Αριστεράς για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο εργασιακό καθεστώς, που είναι  «ευκαιρία» για την Κουμουνδούρου να βγει ξανά στο πεζοδρόμιο…

Του Κώστα Πασίση

Πίσω όμως από το σκηνικό πολέμου, κρύβεται η βασική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα

για «οικοδόμηση» ενός «αντιδεξιού» μετώπου στην κοινωνία γιατί το αρχικό σχέδιο περί συμπόρευσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ναυάγησε από τις πρώτες επαφές…

Στην ανακοίνωση του ο  ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε  τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι οποίες λόγω Πάσχα θα πραγματοποιηθούν αύριο 6 Μαΐου.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι διασπασμένες. Η ΓΣΣΕ, η κορυφαία τριτοβάθμια οργάνωση των εργαζομένων έκανε τη συγκέντρωση της χθες, ενώ το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ αύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας  να «τορπιλίσει» την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, «εργαλειοποιεί» κάθε γεγονός. Και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προσφέρεται τόσο για επαναστατική γυμναστική των μελών του όσο και για τη δημιουργία ενός τεχνητού πολιτικού σαματά ή μιας  νέας «φουρνιάς» δήθεν αγανακτισμένων, αν και η αποτυχία του εγχειρήματος είναι προδιαγραμμένη.

Ο κύκλος των αγανακτισμένων, η άνοδος και η εξαφάνιση τους, έκλεισε εδώ και χρόνια…

Η Κουμουνδούρου θέλει να «ζεστάνει» το αριστερό ακροατήριο και τα εργασιακά προσφέρονται για να αναβιώσει ο παρωχημένος αλλά σκληρός αριστερός λόγος περί των ολίγων και ισχυρών και των πολλών και αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό τα πασοκογενή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσεγγίσει συνδικαλιστές προκειμένου να χειραγωγήσουν το αυριανό σκηνικό και όπως επισημαίνεται ενδεχομένως οι περιβόητες δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, στο συγκεκριμένο τάιμινγκ να μην ήταν τυχαίες, αλλά να εντάσσονται σε έναν ευρύτερο υπόγειο σχεδιασμό.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση έχει ξεδιπλωθεί πλήρως και σε απλά ελληνικά λέει ότι η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη στρέφεται  κατά των εργαζομένων.

Ένα έργο, όμως που σκηνοθετήθηκε  από την υποτιθέμενη φιλεργατική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν αφαίρεσε με έναν νόμο και μια αριστερή υπογραφή όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθ υπόδειξη των Θεσμών….

Μια λαϊκή παροιμία όμως λέει ότι δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη και μόλις πριν  από δυο ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας μετείχε σε ημερίδα του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για το Μέλλον της Ευρώπης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς και μίλησε ευρωπαϊκά…

Εκεί, δεν είπε κουβέντα για συγκεντρώσεις και πορείες. Αντίθετα αναφέρθηκε  στην ανάγκη σύναψης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου στην Ευρώπη.

Το «διπλό» πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αυτή την περίοδο  προβληματίζει και προκαλεί σύγχυση, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος του αλλά και στην κοινωνία που δείχνει να μην εμπιστεύεται την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το εν λόγω εύρημα αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να ανακάμψει ουσιαστικά.

The post Από τις σούβλες… στο πεζοδρόμιο. Οι επόμενες κινήσεις της Κουμουνδούρου appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα