Ανακοινώσεις Κ.Μητσοτάκη για την πανδημία το μεσημέρι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε

το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.646 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους ανεβάζοντας τους νεκρούς από τον ιό στους 673 συνολικά.

Επίσης, χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε την εισήγηση της Επιτροπής των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό για δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο ένα μήνα.

Ο υπουργός Υγείας δεν διευκρίνισε ποτέ θα ξεκινήσει το lockdown και περιορίστηκε να πει ότι είναι στη διάθεση της κυβέρνησης όλα τα στοιχεία, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν. Μάλιστα τόνισε ότι η σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις. Τόνισε επίσης ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, σε όλη τη χώρα.

Σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε νέο lockdown αναμένεται να εφαρμοστεί το μοντέλο της Θεσσαλονίκης, που σημαίνει πως θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και οι μετακινήσεις γίνονται με sms στο 13033.

The post Ανακοινώσεις Κ.Μητσοτάκη για την πανδημία το μεσημέρι appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα