Reuters: Προσχέδιο για επιπλέον κυρώσεις κατά της Τουρκίας «εάν χρειαστεί»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα τουρκικά άτομα και εταιρείες που εμπλέκονται στις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται σήμερα σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων ενόψει της Συνόδου Κορυφής και το οποίο δημοσιεύει το Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, η ΕΕ θα «προετοιμάσει πρόσθετες κυρώσεις» βάσει ενός

καταλόγου κυρώσεων που υπάρχει από το 2019 και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής του.»

Οι διαπραγματεύσεις για τη δύο σελίδων δήλωση συνεχίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρος, να εκτιμούν ότι οι κυρώσεις δεν είναι αρκετά σκληρές, σύμφωνα με τους διπλωμάτες που ενημερώθηκαν για εσωτερικές συζητήσεις.

Τ.Ερντογάν: Αδιάφορες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων από μέρους της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας δήλωσε πως οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία.

«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις του. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

The post Reuters: Προσχέδιο για επιπλέον κυρώσεις κατά της Τουρκίας «εάν χρειαστεί» appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα