Βαγγέλης Αντώναρος: Ενας μοναχικός σκαπανέας

Ανελέητος ο Γιώργος Παπαχρήστος με τον Ευάγγελο Αντώναρο. Ο γνωστός δημοσιογράφος των “Νέων” με ένα σκωπτικό και εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο στη στήλη του “Στίγμα”, ξεφλουδίζει σαν βραστό αυγό τον φίλο του Βαγγέλη.

Διαβάστε το απολαυστικό κείμενο του Γ. Παπαχρήστου:
Η μοίρα των μεγάλων σκαπανέων χτύπησε και τον φίλο μου τον Βαγγέλη Αντώναρο, αν αποκωδικοποιώ σωστά μια πλήρους απογοήτευσης ανάρτηση που έκανε στο Facebook. Πόσους

και πόσους πιονέρους δεν έχει καταγράψει η ιστορία να ακολουθούν μια μοναχική πορεία, πολύ απλά γιατί σε όσους απευθύνθηκαν να πορευτούν μαζί, είτε κουράστηκαν γρήγορα, είτε χτυπήθηκαν από το σύνδρομο των «τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας»; Εξού και τα περιμένουν όλα έτοιμα; Ατομα που αδυνατούν να παραδειγματιστούν από τον Μάο και την πορεία του προς το Πεκίνο ή του Φιντέλ και του Τσε στην πορεία προς την Αβάνα. Πώς όμως μπορεί να προχωρήσει η Μεγάλη Αλλαγή, το Οραμα, η Επανάσταση όταν μόνο ένας τραβάει μπροστά και οι άλλοι τον παρακολουθούν πίνοντας καφέδες; Δεν μπορεί, έχω καταλήξει. Και φευ, στο ίδιο συμπέρασμα, δείχνει να καταλήγει κι ο Βαγγέλης, ο οποίος αδυνατώντας να δεχθεί το προφανές, περιέφερε χθες στο Facebook την πίκρα του:

«Στην πολιτική – κι όχι μόνο – υπάρχουν αρκετοί που περιμένουν να τους έρθουν όλα στο πιάτο. Χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους μένουν ακίνητοι. Τις περισσότερες φορές περιμένουν μάταια. Γιατί κάποιοι άλλοι, πιο δραστήριοι, φτιάχνουν το πιάτο. Και το τρώνε μόνοι τους».

Αυτό το τελευταίο σημαίνει (έτσι τουλάχιστον το ερμηνεύω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό) ότι ο Βαγγέλης θα τραβήξει μόνος του μπροστά, και θα τους αφήσει πίσω, να φάνε τη σκόνη του. Να μάθουν! Είμαι μαζί του, ασφαλώς. Δεν το συζητώ, καν…
*Οι “ανελέητοι” Παπαχρήστος και Τσεκούρας, τα λένε όλα και για όλους, κάθε μεσημέρι (12:00-13:00) στον ΘΕΜΑ 104,6

Το άρθρο Βαγγέλης Αντώναρος: Ενας μοναχικός σκαπανέας εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα