Το βατερλό του Αλέξη Τσίπρα

Ο καλύτερος Μητσοτάκης απέναντι σ’ έναν νωθρό και επαναλαμβανόμενο Τσίπρα, ο οποίος εμφανώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου. Η εικόνα καταλυτική. Απ’ τη μια ο ηγέτης και από την άλλη ο ικέτης.

Ο Πρωθυπουργός αυτή τη φορά δεν τον λυπήθηκε και κυρίως δεν τον άφησε να πιστεύει ότι κατέχει το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχρεώθηκε αφενός να καταπιεί την αλαζονεία του, αφετέρου να υποστεί μια βαριά ήττα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε

την κριτική του Αλέξη Τσίπρα σε απολογία. Απαντώντας στα λόγια με έργα και στα κλισέ με στοιχεία, αποδόμησε την… «επιδειξιομανία» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι… ξέρει. Τον άφησε να εκτεθεί και εν συνεχεία τον διέσυρε.

Είναι αλήθεια ότι, εδώ και πολύ καιρό, ο Πρωθυπουργός έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Όμως αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητοστάκης ήθελε να έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση. Έτσι τον άφησε να πιστέψει ότι μπορεί να σταθεί απέναντι του ως αντίπαλος, δίνοντας του την ευκαιρία να γελοιοποιηθεί. Κι αυτός, απετροεπής όπως είναι, την άρπαξε.

Και τις… άρπαξε. Δεν τον άφησε να πάρει άνασα. Τόσες φιλελεύθερες σφαλιάρες είχε καιρό να αρπάξει ο Τσίπρας της… μεσαίας τάξης. Είναι βέβαιο ότι θα τις θυμάται για πολύ καιρό. Το Βατερλό για τον μικρό «Ναπολέοντα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ούτε ο «στρατάρχης» μαρκήσιος ντε Γκρουσσύ- κατά κόσμο Θανάσης Καρτερός- δεν φανταζόταν…

Και εις άλλα με υγεία…

Ο Ιός

Keywords
Τυχαία Θέματα