Συνάντηση της ΟΝΝΕΔ με τη “Σύμπλευση”

Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΜΚΟ «Σύμπλευση» Άρη Παπαπετρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Καλαβογιάννη, συνομιλώντας τόσο για το έργο της Οργάνωσης, η οποία από το 2014 στοχεύει στην υποστήριξη των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών.

Η Σύμπλευση αποτελεί έναν οργανισμό αμιγώς

εθελοντικού χαρακτήρα που αριθμεί περισσότερους από 100 εθελοντές, εκ των οποίων το 50% είναι ιατροί και νοσηλευτές. Η ιατρική περίθαλψη, τα έργα υποδομής, οι δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου και η ενίσχυση των σχολικών μονάδων, αποτελούν τους 4 βασικούς θεματικούς άξονες της αποστολής της Σύμπλευσης. Έτσι, με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και την υλοποίηση έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες οργανώνονται δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με κυριότερες αυτών τον ετήσιο διάπλου, που πραγματοποιείται με ιδιόκτητα φουσκωτά σκάφη των μελών της, αλλά και τις φθινοπωρινές της αποστολές.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η προσπάθεια της Σύμπλευσης για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στα ελληνικά ακριτικά νησιά, αποτελούν παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Η ευθύνη γίνεται χρέος για όλους μας και μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας, είτε οργανωμένα όπως η Σύμπλευση, είτε ατομικά φροντίζοντας να εμβολιαστούμε, προστατεύοντας έτσι τους γύρω μας από τη διασπορά του κορωνοϊού και κερδίζοντας πίσω τις ζωές μας».

Το άρθρο Συνάντηση της ΟΝΝΕΔ με τη “Σύμπλευση” εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα