Στον… πάγκο, λόγω καταγγελιών, ο διευθυντής της Bild

Προσωρινή αναστολή από την εκτέλεση των καθηκόντων του ζήτησε ο Τζούλιαν Ράιχελτ, διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Bild. Αιτία η διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας πολλών καταγγελιών από γυναίκες, οι οποίες του προσάπτουν ηθική παρενόχληση, εκφοβισμό και κατάχρηση της εξουσίας που απορρέει από τη θέση του.

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος «Axel Springer», ο Ράιχελτ «για να επιτρέψει να δοθούν εξηγήσεις και για να μην επιβαρύνει την εργασία της σύνταξης, ζήτησε από το συμβούλιο διοίκησης να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά

του μέχρι να διαλευκανθούν οι καταγγελίες». Προσθέτοντας, πάντως, ότι «απορρίπτει τις κατηγορίες».

Ο όμιλος αποφάσισε την πραγματοποίηση έρευνας, από δικηγορική εταιρεία, για «πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης» προς τις αξίες και τους κανόνες της εφημερίδας από τον 40χρονο διευθυντή.

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Der Spiegel, o Τζούλιαν Ράιχελτ προήγαγε εκπαιδευόμενες με τις οποίες είχε σχέση, πριν τις παραγκωνίσει έως και απολύσει. Εργαζόμενες είχαν ειδοποιήσει εδώ και μήνες την διεύθυνση, η οποία καθυστέρησε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες κατά του πανίσχυρου διευθυντή του γερμανικού ταμπλόιντ.

Το άρθρο Στον… πάγκο, λόγω καταγγελιών, ο διευθυντής της Bild εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα