Σεισμός στη Σάμο: Νεκρό ένα παιδί – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το δεύτερο

Δύο μαθητές, ηλικίας 17 και 15 ετών καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6,7 ρίχτερ στη Σάμο.

Το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό, οι γιατροί δίνουν μάχη, σύμφωνα με το protothema.gr, για να κρατήσουν στη ζωή το δεύτερο παιδί, ένα κορίτσι. Οι ελπίδες, ωστόσο, είναι ελάχιστες. Παράλληλα, έχει ζητηθεί αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, εφόσον οι γιατροί καταφέρουν να το κρατήσουν στη

ζωή.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Ο ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Εχουν σημειωθεί καταρρεύσεις παλαιών κτηρίων στο Καρλόβασι και στο Βαθύ της Σάμου, όπως και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού. Αναφορές για κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας.

Οκτώ είναι οι τραυματίες στο νησί της Σάμου μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα