Σεισμός – Σάμος: Μεγάλες ζημιές σε Βαθύ και Καρλόβασι

Τα κλιμάκια που έχουν σταλεί στη Σάμο ξεκίνησαν από σήμερα την αυτοψία στο νησί για την καταγραφή των μεγάλων υλικών ζημιών που σημειώθηκαν λόγω της ισχυρής δόνησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, μία πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έχουν υποστεί ζημιές περί τις 150 κατασκευές στο Βαθύ κι άλλες τόσες στο Καρλόβασι.

Έκανε λόγο για καινούργιες και παλιές κατασκευές, ενώ σημείωσε πως ορισμένα

κτήρια έχουν ζημιές που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ζημιές και στο οδικό δίκτυ, υποδομές αλλά και το λιμάνι. Όπως είπε σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει τις δύο προαναφερθείσες περιοχές.

Η εκκλησία της Αγίας Άννας στη χώρα είναι ανάμεσα στα κτήρια που δεν άντεξαν το «χτύπημα» του Εγκελάδου, ενώ διατηρητέο στο Άνω Βαθύ είναι έτοιμο να πέσει. Σημαντικές ζημιές υπέστη και σε εκκλησία στο Καρλόβασι.

Μετά τον σεισμό ακολούθησε ένα «μίνι» τσουνάμι προκλήθηκε στο λιμάνι της χώρας στη Σάμο, με τα νερά να παρασύρουν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο και να μπαίνουν μέσα σε καταστήματα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, που μίλησε στην κρατική τηλεόραση, όλα τα καταστήματα που είναι κοντά στο λιμάνι, είναι προς κλείσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα