Σάββας Πούμπουρας: Αμισθί δουλειά για την… εμπειρία

Σε βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα χθες, ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερο να δουλεύει κανείς τζάμπα από το να είναι άνεργος. Συμπληρώνει δε την… επιχειρηματολογία του, με το σκεπτικό ότι έτσι κερδίζει σε… εμπειρία.

« Τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά…;», λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο που ανήρτησε, προσβάλλοντας τον αγώνα χιλιάδων να βρουν δουλειά και να επιβιώσουν. Ισχυρίζεται δε ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά, αν κι αυτό

χωράει πολλαπλών ερμηνειών που πιθανότατα να εμπίπτουν σε κώδικες (όπως ηθικής, αξιοπρέπειας, εντιμότητας) άγνωστοι στον ίδιον.

«Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι “θα με παίρνουν γιια δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω”. Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;», σημειώνει ο παρουσιαστής στο λογίδριό του, προκαλώντας χαμό στο Twitter.

Είσαι άνεργος και δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι σου και να προσφέρεις τα ελάχιστα στα παιδιά σου;
Ο Σάββας Πούμπουρας σου έχει τη λύση: Τράβα να δουλέψεις ΔΩΡΕΑΝ. pic.twitter.com/QrMCAitcdB

— ʍքǟȶɦǟֆ (@GiannisMpathas) May 3, 2021

Το άρθρο Σάββας Πούμπουρας: Αμισθί δουλειά για την… εμπειρία εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα