Ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα: Ισχυρές καταιγίες και θυελλώδεις άνεμοι
Το ψυχρό μέτωπο ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής και σήμερα Δευτέρα (7/12) σαρώνει την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα
Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές. Τα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που εως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά όμως από το μεσημέρι και από τις νοτιότερες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαίαι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και αργά τη νύχτα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που προς το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που προς το μεσημέρι θα είναι κατα τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 08-12-2020
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το «ευχαριστώ» της Σοφίας Βόσσου στους φίλους της μετά την περιπέτεια υγείας της - Δείτε βίντεο
- SMS στο 13033: Κωδικοί για σούπερ μάρκετ, συνεργείο, κούριερ, Γερμανό, Cosmote, Vodafone, Wind
- Σάλο προκαλεί Γάλλος λοιμωξιολόγος: Το εμβόλιο του κοροναϊου αλλοιώνει το DNA. Ο Louis Pasteur θα γυρίσει πλευρό στον τάφο του
- Το "Αστέρι της Βηθλεέμ" θα εμφανιστεί στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια...
- Κοροναϊός : Εκτός ελέγχου ακόμη η πανδημία – Τι φοβούνται οι γιατροί για τις επόμενες μέρες
- Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Ποιοι τίναξαν την μπάνκα στο αέρα
- Κορονοϊός: Εφιαλτικό σενάριο – Το ανθεκτικό στέλεχος του ιού που απειλεί να «καταστρέψει» το εμβόλιο
- Το ρίσκο για τα Χριστούγεννα, νέες ανακοινώσεις για τα καταστήματα που ανοίγουν την Παρασκευή
- Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα τα εκτυπώσετε
- Συνταξιούχοι: Τον Φεβρουάριο η καταβολή αναδρομικών και αυξήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις tomanifesto
- Ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα: Ισχυρές καταιγίες και θυελλώδεις άνεμοι
- Brexit- Guardian: Πιο κοντά η συμφωνία μετά τις συνομιλίες για τα αλιευτικά δικαιώματα
- Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ο «σύγχρονος Περικλής» της Ευρώπης
- Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή τουλάχιστον 10 ατόμων μετά τη ρίψη μολότοφ κοντά σε αστυνομικό τμήμα
- Τελευταία Νέα tomanifesto
- Ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα: Ισχυρές καταιγίες και θυελλώδεις άνεμοι
- Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ο «σύγχρονος Περικλής» της Ευρώπης
- Brexit- Guardian: Πιο κοντά η συμφωνία μετά τις συνομιλίες για τα αλιευτικά δικαιώματα
- Θεσσαλονίκη: Προσαγωγή τουλάχιστον 10 ατόμων μετά τη ρίψη μολότοφ κοντά σε αστυνομικό τμήμα
- Παπαθανάσης: Εντός της εβδομάδας, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων
- Μητσοτάκης για Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα: Υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα
- Ρουμανία- Eκλογές: Oι κεντρώοι κέρδισαν, δήλωσε ο ‘Ορμπαν
- Αφεντικό του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός
- Γώγος: Εάν δεν αλλάξει κάτι να μην ανοίξει τίποτα έως τις γιορτές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επίδομα 800€ και 534€: Πότε πληρώνονται αναστολές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
- 13033: Οι έξι κωδικοί SMS μετακίνησης
- Γερμανία: Στα 12.332 τα νέα κρούσματα
- Τραγωδία στην Κίνα: 23 νεκροί σε ανθρακωρυχείο
- Δεύτερο υπουργικό συμβούλιο σε μία εβδομάδα – «Σήμα» Μητσοτάκη για συνέχιση του νομοθετικού έργου
- Iσχυρές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θυελλώδεις άνεμοι
- Αχαΐα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον εκπαιδευτικό Στέφανο Στεφανόπουλο
- Τρία κύματα επιδείνωσης του καιρού αυτή την εβδομάδα
- Και… αν τής δώσει το ίδιο υπουργείο;
- Θα καταθέσουμε πρόταση εξουσίας