Προτεραιότητα Μητσοτάκη το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

«Να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας και οι ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων ότι θα σταθούμε δίπλα στον καθένα και στην κάθε μία που έχουν ανάγκη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Το κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους», είπε, και προανήγγειλε ότι «θα συνεχιστεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή όσο χρειάζεται για να στηρίξουμε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανάγκη, που θα δούνε μεγάλη πτώση του τζίρου τους».

Για την περίοδο των εκπτώσεων

είπε ότι «με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, για να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει έστω και με το click away ή έστω και στα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες να μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού. Το βασικό μας μέλημα αυτή στιγμή -και το καταλαβαίνω απόλυτα- είναι να βοηθήσουμε, να το πω πολύ απλά στη γλώσσα της αγοράς, το εμπόριο να ξεστοκάρει. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτό και το μέλημά μας και η προσοχή μας θα στραφεί στο πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το ζήτημα των εκπτώσεων».

Τόνισε όμως ότι το άνοιγμα εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής των επιστημόνων. «Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα υποδείξει στην Επιτροπή τελικά τι θα αποφασίσει. Θα πω μόνο ένα πράγμα: Ότι αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι «θα υπάρχει καινούργιο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” το οποίο θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να λάβουν μία σημαντική οικονομική υποστήριξη για να μπορούν να πληρώνουν τα δάνειά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προτεραιότητα Μητσοτάκη,proteraiotita mitsotaki