Ποιοι υπουργοί απαρτίζουν την κορυφαία 11άδα των στο Twitter (μισό χρόνο μετά)

Σε συνέχεια της πρώτης ανάλυσης για την κορυφαία εντεκάδα των υπουργών της κυβέρνησης, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει αλλάξει σχεδόν μετά από έξι μήνες. Η ανάλυση βασίστηκε στα profiles των υπουργών της κυβέρνησης στο Twitter τους τελευταίους 4 μήνες και αφορά τους 11 πρώτους.
του Παύλου Παυλίδη
Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει τους περισσότερους followers, 264.000, ακολουθεί ο Κωστής

Χατζηδάκης με 107.000 και  την πρώτη τριάδα πλαισιώνει ο Νίκος Δένδιας με 97.000 ακόλουθους. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τουιτάρει πιο συχνά από όλους με 27 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και στο σύνολο έχει 2.400 tweets.

Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 7,6 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και σύνολο 682 tweets και η Νίκη Κεραμέως με τον Βασίλη Κικίλια με 3 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και οι δύο και σύνολο 268 και 266 tweets αντίστοιχα.

Τα περισσότερα likes στα tweets του τα έχει συγκεντρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 246.000, δεύτερος σε απόσταση ο Νίκος Δένδιας με 151.000, τρίτος με διαφορά από τον δεύτερο ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 44.000 και στη τέταρτη θέση η Νίκη Κεραμέως με 40.000.

Πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει 9.000 likes μόνο σε 14 tweets, δηλαδή περίπου 643 likes μέσο όρο ανά tweet και ο Μάκης Βορίδης έχει 5.200 likes μόνο σε 55 tweets, δηλαδή περίπου 215 likes μέσο όρο ανά tweet, που σημαίνει πως αν αναρτούσαν συχνότερα tweets τα νούμερά τους θα ήταν εντυπωσιακά. Σε μικρότερη κλίμακα το ίδιο ισχύει και για τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στα retweets πάλι έχουμε “ντέρμπι” μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη (34.000) και του Νίκου Δένδια (17.000) με νικητή τον πρώτο, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 6.900.

Όσον αφορά τα “top five” tweets με φωτογραφία τα δύο δημοφιλέστερα tweets τα έχει κάνει ο Νίκος Δένδιας, τρίτο είναι του Άδωνι Γεωργιάδη και την πεντάδα κλείνουν 2 tweets του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα “top five” tweets χωρίς φωτογραφία είναι καθαρή υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα hashtags που χρησιμοποιούν συχνότερα οι υπουργοί στα tweets τους, και έχουν ταυτόχρονα υψηλό engagement, περιστρέφονται γύρω από την εξωτερική πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή καθώς σ’ αυτή τη λίστα πολλά είναι δικά του, μεταξύ αυτών και το κορυφαίο που είναι το #KostasKaramanlis. Αυτό δείχνει και το υψηλό engagement που έχει με 3.8%.

Κλείνοντας, μετά από αυτή τη μικρή ανάλυση το συμπέρασμα είναι πως γίνεται καλή δουλειά στο Twitter, απ’ όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς συγκριτικά με την προηγούμενη ανάλυση σχεδόν όλοι έχουν μεγάλη βελτίωση και ανάπτυξη σε διάφορα metrics.

Το άρθρο Ποιοι υπουργοί απαρτίζουν την κορυφαία 11άδα των στο Twitter (μισό χρόνο μετά) εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα