Ποια ελληνική ομάδα έχει τη καλύτερη απόδοση στο Twitter;

Πρωταθλητής χειμώνα αναδεικνύεται ο Ολυμπιακός στο Twitter με βάσει τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων μηνών. Η ερυθρόλευκη κυριαρχία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι «πετάει» η ομάδα, μια και θα μπορούσαν οι αποδόσεις να είναι καλύτερες, αλλά ο ανταγωνισμός θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για τον φθάσει.

του Παύλου Παυλίδη

Παρ’ ότι ο ΠΑΟΚ

κάνει τα διπλάσια tweets ανά ημέρα από τον Ολυμπιακό, έρχεται δεύτερος σε όλες τις κατηγορίες. Αναλυτικά ο Ολυμπιακός είχε 6.600 retweets και συνολικά 108.000 likes σε 749 tweets, δηλαδή 144 likes ανά tweet. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ είχε 4.900 retweets και συνολικά 70.000 likes σε 1.500 tweets, δηλαδή 48 likes ανά tweet.

Από τα 3.400 tweets των τελεταίων 3 μηνών και των τεσσάρων ΠΑΕ, τα 5 κορυφαία tweets σε likes και engagement γενικότερα ήταν του Ολυμπιακού.

Παρ΄όλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν έχει «μονοπώλιο» και στα τα 5 κορυφαία tweets με φωτογραφία, καθώς 3 από τα 5 είναι του ΠΑΟΚ, αν και το κορυφαίο είναι δικό του.

Ωστόσο, παρά αυτά τα αποτελέσματα και οι 2 ΠΑΕ θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη απόδοση αν φρόντιζαν να δίνουν περισσότερη σημασία στα analytics τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι λέξεις κλειδιά (keywords) που χρησιμοποιούν. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί συχνότερα ο Ολυμπιακος, και έχουν ταυτόχρονα υψηλό engagement, είναι το “Ολυμπιακός”, “Karaiskakis” και “Olympiacos”. Οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιεί δεν συγκεντώνουν υψηλό engagement.

Διαφορετική είναι η εικόνα του Ολυμπιακού στα hashtags καθώς τα περισσότερα έχουν υψηλό engagement.

Ακριβώς αντίστροφη είναι η κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούν έχουν υψηλό engagement, τα hashtags όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα ως προς το engagement.

Εν κατακλείδι, η παρουσία των ΠΑΕ χρειάζεται βελτίωση, ειδικά της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αν και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι σε σχετικά ανεκτά τηρουμένων των αναλογιών επίπεδα. Μακριά πάντως από τις εποδόσεις και τον τρόπο λειτουργίας άλλων Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το άρθρο Ποια ελληνική ομάδα έχει τη καλύτερη απόδοση στο Twitter; εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα