Ποια είναι η κορυφαία 11αδα των υπουργών στο twitter

Συνήθως η δημοφιλία των πολιτικών, εν προκειμένω των υπουργών, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Έχει, όμως, ενδιαφέρον από πολλές απόψεις να δούμε την…απόδοση των υπουργών στα social media. Η ανάλυση που ακολουθεί έγινε με βάση τα profiles των υπουργών της κυβέρνησης στο Twitter τις τελευταίες 28 ημέρες.

του Παύλου Παυλίδη

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης

έχει τους περισσότερους followers (252k) και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (103k) και ο Νίκος Δένδιας (82k). Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τουιτάρει πιο συχνά από όλους με 24 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και σύνολο 684 tweets.

Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 11 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και σύνολο 321 tweets και ο Στέλιος Πέτσας με 6,7 tweets κατά μέσο όρο ανά ημέρα και σύνολο 188 tweets.

Τα περισσότερα likes στα tweets του τα έχει συγκεντρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 53.000, δεύτερος ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας με 45.000, τρίτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 8.400 και τέταρτος ο Στέλιος Πέτσας με 7.200. Οφείλω να επισημάνω πάντως ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει 8.400 likes μόνο σε 46 tweets, δηλαδή περίπου 211 likes μέσο όρο ανά tweet και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει 6.200 likes μόνο σε 31 tweets, δηλαδή περίπου 206 likes μέσο όρο ανά tweet, που σημαίνει πως αν αναρτούσαν συχνότερα tweets τα νουμερά τους θα ήταν εντυπωσιακά. Σε μικρότερη κλίμακα το ίδιο ισχύει και για τη Νίκη Κεραμέως και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Όσον αφορά τα tweets με φωτογραφία το δημοφιλέστερο tweet το έχει κάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ακολουθούν του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Δένδια.


Τα top 5 tweets χωρίς φωτογραφία είναι υπόθεση μόνο δύο υπουργών, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Δένδια.


Οι λέξεις που χρησιμοποιούν συχνότερα οι υπουργοί στα tweets τους, και έχουν ταυτόχρονα υψηλό engagement, περιστρέφονται γύρω από την Τουρκία, την Ευρώπη και τη Βουλή.

Στο ίδιο μοτίβο και τα hashtags με την προσθήκη των #ΣΥΡΙΖΑ και ·#briefing_petsas μεταξύ άλλων.


Κλείνοντας, μετά από αυτή τη μικρή ανάλυση το συμπέρασμα είναι πως γίνεται καλή δουλειά στο Twitter, από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης. Ωστόσο υπάρχουν τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης ακόμη και αυτών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα