Οι «σαχλαμάρες» του Γιάνη με ένα «ν»

Με εμφανή εκνευρισμό ξεκίνησε την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία. Αιτία του εκνευρισμού του οι «σαχλαμάρες» όπως ο ίδιος είχε του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του θύμισε ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών συμπληρώνοντας πως «δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε λαιφ σταιλ περιοδικά»

“Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του κ. Βαρουφάκη ότι είναι ταυτισμένο στο ακροδεξιό μας DNA” συνέχισε σχολιάζοντας την ανταρσία Βαρουφάκη κατά της απαγόρευσης για πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τόνισε: “Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των παρατάξεων, αλλά κάποιοι έχτισαν καριέρες, και κάποιοι με σεμνότητα το κράτησαν για τον εαυτό τους και δεν έχτισαν καριέρα, με το να το θυμούνται όταν τους βολεύει. Να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα. Τα είπα για την Αντίσταση θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο”.

Τέλος αναφέρθηκε στα περί “υπεύθυνης υπακοής” που είπε ο κ.Βαρουφάκης, και απευθυνόμενος σε αυτόν είπε, σκωπτικά “με τη δημιουργική ασάφεια πάει παρέα” και τόνισε: “Δεν είστε ο Μαχάτμα Γκάντι που μίλησε γι’ αυτά. Υπάρχει πράγματι αυτή η έννοια μόνο που χρησιμοποιήθηκε σε άλλες εποχές, και σε αντίσταση σε καθεστώτα ανελεύθερα μη δημοκρατικά”.

“Επειδή εδώ υπάρχει δημοκρατία, και οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενημερώνω τους κυρίους ότι δεν εξαιρούνται από την συνολική εφαρμογή των νόμων. Ότι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για το ΚΚΕ και τον κ. Βαρουφάκη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα