Ο μικρός Ναπολέων με ένα «Ν»

Ο Γιάνης(με ένα «ν») Βαρουφάκης δεν το γνωρίζει αλλά έχει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία τον κάνουν να μοιάζει με… μικρό Ναπολέοντα. Εκτός από τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του, ενστερνίζεται πλήρως και εφαρμόζει-εν αγνοία του είναι αλήθεια- τη θέση ότι: «Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα». Αντιθέτως είναι πλεονέκτημα και αποδείχθηκε ιδιαιτέρως προσοδοφόρα για τον (καλη) ΜέΡΑ25.

Από το πουθενά έγινε υπουργός Οικονομικών του Τσίπρα και του Καμμένου,

μετά κινηματογραφική ταινία του Γαβρά και σήμερα είναι αρχηγός του Κλέωνα Γρηγοριάδη. Δεν το λες και λίγο. Και σε κάθε περίπτωση το μέλλον για τον… μικρό Ναπολέοντα είναι ευοίωνο. Αρκεί να μην αρχίσει να συμπεριφέρεται έξυπνα και τον πάρει στα σοβαρά ο Μητσοτάκης. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το πλεονέκτημα εύκολα θα μετατραπεί σε μειονέκτημα.

Προς το παρόν με τις δηλώσεις του κατά της απόφασης του ΣτΕ για την απογόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο, δεν κινδυνεύει από τον Μητσοτάκη να τον καλέσει σε «μονομαχία». Ειδικά σε μια αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων. Ο Σαίξπηρ είχε πει: «Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος». Αυτός είναι ένας λόγος που ο Πρωθυπουργός θα τον αφήσει να κάνει… τον Ναπολέοντα.

Ο άλλος λόγος είναι ότι ο Γιάνης(με ένα «ν») αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ζωντανή απόδειξη των ορθών επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι, για να το πούμε ακριβώς όπως το είχε πει εκείνος, το “asset” της κυβέρνης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτός που η παρουσία του στη βουλή μας θυμίζει ποιοι κυβερνούσαν τη χώρα και γιατί παρ’ ολίγον να μείνουμε… χωρίς χώρα.

Ο Ιός

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναπολέων,napoleon