Ο καημένος ο Θανάσης (Καρτερός)

Ο Θανάσης (Καρτερός) φαίνεται πως δεν είχε θέμα προχθές το απόγευμα για να συγγράψει το άρθρο του στην «Αυγή», και αφού δεν είχε, είπε να ασχοληθεί με κάτι αγαπημένο – εμένα.

Αυτή τη φορά, με αφορμή τα όσα είπα στο κεντρικό δελτίο του Mega για τη φωτογραφία του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα που τον απεικονίζει χωρίς μάσκα. Του Θανάση δεν του άρεσαν όσα είπα.

Ο Θανάσης με το… αλάνθαστο δημοσιογραφικό του κριτήριο, ήθελε να αναδείξω ως μείζονος σημασίας θέμα τον… αμάσκωτο Μητσοτάκη, διότι αυτό πιστεύει ο Τσίπρας,

ο Θεός του. Που χαμένος στο Διάστημα όπως είναι (17 μήνες μετά τη συντριβή στις εκλογές, ακόμη να το χωνέψει) πιστεύει ότι με κάτι τέτοιες ανοησίες θα ρίξει τη Δεξιά από την εξουσία.

Ο Θανάσης που χρόνια τώρα είναι his master’s voice, πιστεύει ό,τι και το αφεντικό του. Και το ισχυρίζεται με τη σοβαροφάνεια ενός από καθέδρας καθηγητή της δημοσιογραφίας! Ο Θανάσης. Που την εποχή του Τσερνόμπιλ αρθρογραφούσε στον «Ριζοσπάστη» με την ίδια ένταση εναντίον όλων ημών, που μιλούσαμε για μια τρομακτική οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ εκείνος ήταν πεπεισμένος πως όλα αυτά ήταν αργυρώνητη προπαγάνδα κατά της σοβιετίας και εμείς μίσθαρνα όργανα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο Θανάσης. Που ζει από τριετίας ένα δράμα. Παρά τις προσπάθειες του Τσίπρα να τον κάνει γενικό δερβέναγα στα «ΝΕΑ», δεν τα κατάφερε, ο αρχηγός. Και έμεινε με τη γωνίτσα του ανά χείρας, στην «Α», να πετροβολάει όσους δεν γουστάρει το αφεντικό του ο Αλέξης. Ο καημένος ο Θανάσης…
(Από τη στήλη “Στίγμα” του Γιώργου Παπαχρήστου στα “Νέα)

Keywords
Τυχαία Θέματα