Μίλβα και Θάνος Μικρούτσικος: Συνεργάζονται για πάντα πια στους αιθέρες της μουσικής… (Vid)

Η συνεργασία τους έμεινε μνημειώδης. Τόσο για εκείνους όσο και για το κοινό, ιδίως για όλους όσοι βρέθηκαν να παρακολουθούν τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Εκείνη με το χείμαρρο των κατακόκκινων μαλλιών της και τη φωνή που συγκινούσε τόσο κι εκείνος με το ταλέντο του στη σύνθεση και την ερμηνεία της μουσικής.

Η πρώτη τους επαφή, λέει, ήταν τηλεφωνική. Νόμισε ο Θάνος Μικρούτσικος ότι του έκαναν πλάκα… Το τραγούδι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική δική του, το “Θάλασσα” έμελλε να μείνει στο πάνθεον της αιωνιότητας. Μας γνέφουν κι οι δύο μυστικά

πια από την ατελεύτητη τροχιά της μουσικής και το διαχρονικό τους έργο.

Η Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, η θρυλική Μίλβα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, την Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο.

Με τη θεατρική της παρουσία και την απαράμιλλη εκφραστικότητά της η Μίλβα τραγούδησε μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70 ενώ συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε και Φράνκο Μπατιάτο. H γνωστή ως La Rossa ( η κοκκινομάλλα) όπως την έλεγαν οι Ιταλοί που τη λάτρεψαν ως ντίβα, γεννήθηκε στο Goro, επαρχία της Φεράρα της Ιταλίας, στις 17 Ιουλίου 1939. Ηχογράφησε 173 δίσκους σε διάφορες γλώσσες και έδωσε εκατοντάδες συναυλίες σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.

Ο  δίσκος «Volpe d’amore» (1994) με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε ιταλικό στίχο, ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους.

Το άρθρο Μίλβα και Θάνος Μικρούτσικος: Συνεργάζονται για πάντα πια στους αιθέρες της μουσικής… (Vid) εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα