Self tests: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών -30 εταιρείες κατέθεσαν φάκελο

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self-tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group,

URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προσφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Αρχές Απριλίου  στα φαρμακεία

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση και κυκλοφορία των self tests, μπήκε στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανοίχτηκαν οι σχετικές προσφορές που κατέθεσαν 30 εταιρείες. Από αυτές, 7-8 πληρούν τις προδιαγραφές και οι φάκελοι θα κατατεθούν τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία αρχές Απριλίου. Να σημειώσουμε πως αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό, τότε θα πρέπει οι πολίτες να εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr και να και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια θα εκδίδεται βεβαίωση, με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19.

Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Επί συνύπαρξης οποιασδήποτε συμπτωματολογίας θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, όπως ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην ενημέρωση του υπουργείου την Παρασκευή.

Το άρθρο Self tests: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών -30 εταιρείες κατέθεσαν φάκελο εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα