Κατατρόπωσε τον Τσίπρα η Γεννηματά: Αναβάθμιση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή

Τη Φώφη Γεννηματά επέλεξε ως συνομιλήτριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή. Και αυτό διότι, όπως σημείωσε, «ως προς την κριτική την οποία μας άσκησε αλλά και τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ήταν σε ένα επίπεδο πολύ μεγαλύτερης επεξεργασίας» από αυτά τα οποία είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του μίλησε με θερμά λόγια για τις προτάσεις

του Κινήματος Αλλαγής εξηγώντας πως «το μέγεθος των κομμάτων δεν είναι κατ’ ανάγκη ανάλογο με την ποιότητα του πολιτικού λόγου».

Δεν δίστασε να συμφωνήσει με τις αναφορές της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για επάρκεια εμβολίων ώστε να ολοκληρωθεί ο διπλός εμβολιασμός όσων ήδη έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε και στο θέμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «πρέπει να μας απασχολήσει για να είμαστε και έτοιμοι να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα γιατί αυτός, νομίζω, πρέπει να είναι ο στόχος».

Συμφωνία καταγράφηκε και στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής με το ΚΙΝΑΛ να προτείνει διαβαθμίσεις ως προς το ποσοστό της επιστρεπτέας που δεν θα επιστραφεί, ανάλογα με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση. «Αυτό μου φαίνεται λογικό και αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο κινείται και η Κυβέρνηση. Δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή ακόμα να κάνω εξαγγελίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Θα μπορέσουμε να τις κάνουμε όταν με το καλό κλείσει ο κύκλος αυτής της περιπέτειας και μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη οικονομική εικόνα, ένα πλήρες οικονομικό αποτύπωμα της πραγματικής επίπτωσης στις επιχειρήσεις, με σκοπό, πάντα, να κρατήσουμε επιχειρήσεις ζωντανές αλλά ταυτόχρονα, και γι’ αυτό και είναι λάθος αυτό το οποίο λέτε, κύριε Τσίπρα, να μην καλλιεργούμε μία κουλτούρα μη πληρωμών. Το χειρότερο το οποίο μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι δεν πληρώνει κανείς κανέναν γιατί θα έρθει το κράτος με ένα μαγικό τρόπο να χαρίσει χρέη και υποχρεώσεις. Θα ήταν καταστροφή αυτό και πρέπει να το αποτρέψουμε. Και οποιαδήποτε ενθάρρυνση σε αυτή την κατεύθυνση μόνο ζημιά μπορεί να κάνει» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα