Επένδυση και σε άλλους κεντρώους

Προσέξτε: Όταν ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και με τη στήριξη όλης της κυβέρνησης άρχισε να «καθαρίζει» τα Εξάρχεια και να παραδίδει στους ιδιοκτήτες τους κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη για πολλά χρόνια, ξέσπασε μια οργανωμένη αντίδραση εναντίον του. Με φωνές για αστυνομική βία και αστυνομοκρατία και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Προσέξτε: Όταν ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη, κάποιοι φρύαξαν.  Βλέπετε γνώριζε πώς να χειριστεί και να εξουδετερώσει τα αρματολίκια της Αριστεράς στον πολύπαθο χώρο της αρχαιολογίας,

που κωλυσιεργούσαν τα μεγάλα έργα. Εξ ου κι άρχισαν να ζητούν την παραίτησή της με ψέματα και παραποίηση γεγονότων. Πήρε φωτιά ένα χωράφι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών; «Κάηκαν οι Μυκήνες κι η ιστορία» έγραφαν τα troll στο διαδίκτυο. Παραίτηση ζητούσε ο Τσίπρας. Επιδιορθώθηκαν βασικά σημεία της Ακρόπολης που ήταν εγκαταλελειμμένα κι είχαν καταστεί επικίνδυνα; «Τσιμεντώνει την Ακρόπολη η Μενδώνη», να παραιτηθεί, κραύγαζαν troll, Τσίπρας, βουλευτές και στελέχη του αλλά και η τραμπική ακροδεξιά!

Προσέξτε: Παράγει ουσιαστική κι εις βάθος δουλειά ο Γεραπετρίτης; Να επιθέσεις εναντίον του. Στηριγμένες στο ψέμα και στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να καταθέσουμε στη συζήτηση πάμπολλες. Ειδικά εναντίον στελεχών που έλκουν την καταγωγή τους από το φιλελεύθερο Κέντρο.

Καταδεικνύουν ότι η Αριστερά αφού κατάφερε και καταφέρνει ακόμη να συμπορεύεται με την ψεκασμένη –γραφική- τραμπική Δεξιά, έχει βάλει στο στόχαστρο την Κεντροαριστερά που έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Κι ονειρεύεται λόγω απλής αναλογικής (το πιο επώδυνο από τα επώδυνα που άφησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –  λούμπεν Δεξιάς) νέα συγκυβέρνηση. Στην οποία προειδοποιούν –μάλλον απειλούν- την κοινωνία, ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!

Φυσικά, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν σχηματίζεται κυβέρνηση αλλά αυτό είναι δευτερεύων για εκείνους. Το πρώτιστό είναι να προκαλέσει τριβές, διχασμό στην κοινωνία και φθορά της κυβέρνησης με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Το έχουν ξανακάνει από το 2012 και μετά. Μόνο που πια οι εποχές δεν είναι ίδιες ενώ κι η κοινωνία γνωρίζει πια.

Θα ξαναπούμε αυτό που κάποιοι ακόμη κι εντός της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν. Ότι χωρίς την τεράστια διείσδυση του Μητσοτάκη στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά ή και στις παρυφές της Αριστεράς, δεν θα ήταν βουλευτής κανένας Μπογδάνος, ίσως και Κεφαλογιάννη, μάλλον και πολλοί άλλοι. Κι ότι χωρίς το Κέντρο, το κόμμα τους δεν θα ήταν κυβέρνηση κι ο τόπος θα βολόδερνε αναλόγως των θελήσεων της …. Καραμανλικιάς Παπακώστα, του… Δεξιού Κουίκ, της επίσης …. Δεξιάς Κουντουρά και πολλών άλλων, όπως η προσχωρήσασα στον ΣΥΡΙΖΑ από το μόρφωμα Λεβέντη, κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου!

Άρα, χωρίς Κεντρώους, εξουσία «πάπαλα» για τη μεγάλη αυτή παράταξη. Χωρίς το μέτωπο που ονομάστηκε «Αντι –ΣΥΡΙΖΑ», ο Φλαμπουράρης θα είχε την ευθύνη του τραπεζικού μας συστήματος,  ο Τόσκας θα ήταν υπουργός ΠΡΟΠΟ κι ο κύριος Μίμης θα εξακολουθούσε να μας λέει για σκάνδαλα και λοιπά έπεα πτερόεντα! Χώρια που θα εξακολουθούσε να στέλνει αυστηρά μηνύματα εδώ κι εκεί ο τότε αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσέξτε κι αυτό: Αυτή η Κεντρώα δύναμη –τάση, πείτε τη όπως θέλετε, παρήγαγε και παράγει αξιοπρόσεκτο έργο στην κυβέρνηση ενώ μεγάλωσε/ διεύρυνε και τη Νέα Δημοκρατία.  Κι όσο υπάρχει κι ενισχύεται αυτή η τάση, τόσο πιο ισχυρός καθίσταται ο μεταρρυθμιστικός ρόλος της συγκεκριμένης παράταξης και τόσο πιο μεγάλη καθίσταται η εισροή της ακόμη και στην Αριστερά! Λόγω Μητσοτάκη προφανώς.

Άρα, το Κέντρο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη επένδυση σε έμψυχο υλικό. Για να αποκλειστεί εντελώς ακόμη κι η υποψία επιστροφής της Αριστεράς στην εξουσία.  Χώρια που θα κάνει άκρως επιφυλακτική την Φώφη Γεννηματά και κάποιους από το ΚΙΝΑΛ που με το ενάμιση μάτι θωρούν την Κουμουνδούρου…

Να πούμε κάτι ακόμη: Όποιες μεταλλάξεις κι αν επιχειρήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να ξεφύγει από τα γονιδιώματά του. Μισαλλοδοξία, διχασμός, ακρότητητες, κραυγές κι αποστροφή του πολιτικού ρεαλισμού και της  μετριοπάθειας…

Επένδυση, λοιπόν, στο Κέντρο! Άλλωστε, μαζί με την Κεντροδεξιά ισχυρότατη τάση της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν τα μοναδικά πολιτικά κεφάλαια κι αναχώματα της χώρας για να μη κατρακυλήσει πάλι σε κουλτούρες Πολάκη…

Κι όποιος αυτό το τορπιλίζει, δουλεύει ευθέωςείτε για τον εαυτό του καιροσκοπικά κι αμοραλιστικά, είτε για τον Αλέξη Τσίπρα!

Υστρ. Να δούμε πότε θα γίνει η αναμενόμενη επίθεση στον Πιερρακάκη….

Το άρθρο Επένδυση και σε άλλους κεντρώους εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα