Αυγενάκης: Θα βάλουμε τάξη στο χάος

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη σε ένα τοπίο στο οποίο επικρατούσε χάος και ουδείς είχε ασχοληθεί συστηματικά», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στο μητρώο αθλητικών σωματείων. Το θέμα εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο μητρώο ήταν το αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης που απηύθυνε στον υφυπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

«Θέλω να επαινέσω τους διοικητικούς παράγοντες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν να κρατήσουν όρθια τα ερασιτεχνικά σωματεία και διαρκώς

νοικοκυρεύουν το χώρο τους και παράγουν αθλητές. Αυτούς θα τους ανταμείψουμε και θα τους ενισχύσουμε», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης και εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου να εγγραφούν στο μητρώο όσο το δυνατό περισσότερα αθλητικά σωματεία, «αλλά να είναι νόμιμοι, νοικοκύρηδες και με διαφάνεια ώστε μετά από 12 χρόνια να μπορέσουν και οικονομικά να ενισχυθούν και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν, όπως συμβαίνει σε κάθε νόμιμο δημοκρατικό κράτος».

ιδιωτική εταιρεία το μητρώο.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε στοιχεία για τις εγγραφές, από τον Μάιο μέχρι σήμερα, στο μητρώο. «Από τις 19 Μαίου 2020, που ξεκίνησε επισήμως να λειτουργεί το μητρώο, με αυτά τα δικαιολογητικά που είναι τα μίνιμουμ που προβλέπονται από τη νομοθεσία τα οποία οφείλουν να προσκομίσουν, έχουμε 5.390 σωματεία που άνοιξαν καρτέλα στο μητρώο, εκ των οποίων 4.987 προχώρησαν στην αίτηση, εκ των οποίων 3.285 αθλητικά σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση, δηλαδή το 65,9%, εκ των οποίων 1.702 δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την αίτηση αλλά παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτός ο αριθμός θα μειωθεί πάρα πολύ. Από τις 3.285 αιτήσεις σωματείων, σε 2.769 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αγωνιστικών και οικονομικών κριτηρίων, βάσει του αθλητικού νόμου. Έχουμε 206 σωματεία λοιπόν που είναι απολύτως νόμιμα και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο», είπε ο κ. Αυγενάκης και κάλεσε τον βουλευτή του ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση του κόμματος του για την χρηματοδότηση των σωματείων. «Ποια είναι η θέση σας; Θέλετε να δοθούν χρήματα και σε αυτούς που δεν υπάρχουν, και υπάρχουν μόνο σε ένα καταστατικό; Θέλετε να μοιράζουμε χρήματα ανεξέλεγκτα; Χωρίς να ξέρουμε που θα πάνε; Και πως θα χρησιμοποιηθούν; Εμείς λέμε όχι», είπε ο κ. Αυγενάκης και τόνισε: «Κανένας νόμιμος, κανένας νοικοκύρης δεν έχει τίποτα να κρύψει. Αυτούς που παλεύουν να κρατήσουν όρθια τα σωματεία τους, τους λέμε μπράβο, τους ενισχύουμε. Όχι εγώ αλλά τα στελέχη του υπουργείου που δεν βρήκατε το θάρρος να πείτε μια καλή κουβέντα προσπαθούν φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα