Αριστερά είναι… ο ΣΥΡΙΖΑ του Κουφοντίνα

Όσοι επιχειρούν να ψυχαναλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στη διαπίστωση ότι ασκεί αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι… Αριστερά. Προφανώς εννοούν ότι είναι κάτι σαν Covid Αριστερά που ελέω παλιού ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε… κάτι σαν Αριστερά.

Γράφει ο Επιδειξίας Συνείδησης

Όσοι

πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει την Αριστερά, ότι όσοι και όσες τον εκπροσωπούν διατυπώνοντας δημόσιο λόγο υπερασπιζόμενοι ακόμα και έναν κατά συρροή δολοφόνο όπως είναι ο Κουφοντίνας, μάλλον χρειάζονται αυτοί ψυχανάλυση.

Γιατί, απλά, πιο απλά δεν γίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά. Αυτή ήταν η Αριστερά και αυτή παραμένει όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να την εξωραΐσουν και να την παρουσιάσουν ως εν αμαρτίαις περιπεσούσα παρθένα. Ασφαλώς δεν ήταν ο Τσίπρας εκείνος που την εκμαύλισε.

Το γεγονός ότι κραυγάζει για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα, ότι καταπίνει τη γλώσσα της όταν καταπατούνται τα δικαιώματα όσων δεν συστρατεύονται με τα οράματά της, αλλά και η υποκρισία με την οποία αντιπαρατίθεται στη λογική, δηλαδή στην αυτονόητη φύλαξη των πανεπιστημίων, δείχνει ότι δεν διακατέχεται απλά από στερεότυπα.

Είναι αυτό που δείχνει, αυτά που πιστεύει, όσα θεωρεί ως θέσφατα τα οποία φροντίζει να τα γαρνίρει με πολλές δόσεις προοδευτισμού. Ούτε θύμα των αντιλήψεων της είναι, ούτε βέβαια θύμα των αντιπάλων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κύριος εκφραστής της, είναι το κόμπλεξ κατωτερότητας που έχει αντικαταστήσει το ανώτερο στάδιο του σοσιαλισμού.

Και μόνο το γεγονός ότι με το πρόσχημα της δημοκρατικής έκφρασης… κατανοεί εκείνους που για… ανθρωπιστικούς λόγους συμπαρίστανται στο Κουφοντίνα, δείχνει ότι δεν διαφέρει σε κάτι από την ακροδεξιά. Άλλωστε δεν έκρυψαν πότε ότι ο κοινός τους εχθρός είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία.

Το άρθρο Αριστερά είναι… ο ΣΥΡΙΖΑ του Κουφοντίνα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα