Από τον Πολάκη στη Ζανέτ: Ποια είναι η αδελφή Τσίπρα

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θαυμάζουν την οικογένεια Τσίπρα. Απόδειξη ότι, εκτός του πρώην πρωθυπουργού, στην Κεντρική Επιτροπή έχουν εκλεγεί τόσο ο ξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας, όσο και η αδελφή του, Ζανέτ. Η τελευταία ήταν παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό έως τον Ιανουάριο του 2015. Ελάχιστοι, άλλωστε, γνώριζαν τα μέλη της οικογένειας του προέδρου του

ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του.

Η κυρία Τσίπρα έγινε «διάσημη» την ημέρα της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, όταν ο φακός την εντόπισε καθισμένη δίπλα στην κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα στο θεωρείο της Βουλής. Σε αντίθεση με τον μεγάλο της αδελφό, που φέρεται να έκανε κάποιες δουλειές που είχαν σχέση και με το Δημόσιο, η Ζανέτ Τσίπρα δεν είχε καμία δημόσια παρουσία. Αυτό, όμως, όπως προαναφέραμε, δεν επηρέασε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να την αναδείξουν με 436 ψήφους στην 50ή θέση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο δεύτερο συνέδριο του κόμματος, το 2016.

Το πολιτικό παρελθόν της κυρίας Τσίπρα σχετίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το ΚΚΕ, καθώς ήταν δραστήριο κομματικό μέλος, ενώ ασχολιόταν και με τα συνδικαλιστικά των αρχιτεκτόνων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκε περισσότερο τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την ήττα στις εκλογές του 2019, όταν μέσα από τα social media απέκτησε ρόλο διαδικτυακού «φρουρού» του αδελφού της. Είτε έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων είτε απέναντι σε όσους του ασκούν κριτική. Με αποκορύφωμα τις πρωτοφανείς απειλές που εκτόξευσε με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη βίλα που νοικιάζει ο πρώην πρωθυπουργός στα Λεγραινά. Εναρμονισμένη πλήρως με τη ρητορική του Παύλου Πολάκη, η Ζανέτ Τσίπρα διεμήνυσε ότι η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αλλιώς και ότι κάποιοι θα τρέμουν! Συγκεκριμένα, με μια μακροσκελή ανάρτησή της στο Facebook έγραψε: «Κύριε Γιάννη…, τυχαίο το όνομα, σας λέω λοιπόν ότι στο πόθεν έσχες δεν δηλώνεις μισθώσεις… τις μισθώσεις τις δηλώνεις προφανώς στην φορολογική σου δήλωση… άρα… προς τι το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου… αλλά μην μου απαντήσετε… σας ξέρουμε εδώ και χρόνια… λάσπη, λάσπη, λάσπη. […) Πες πες… κάτι θα μείνει…. εεεεε δεν θα μείνει… σας το υποσχόμαστε Κε Γιάννη. Και κάτι άλλο, η δεύτερη φορά Αριστερά που έρχεται… και την τρέμετε… αλλά έρχεται και το ξέρετε… θα είναι αλλιώς… όχι για εσάς, αλλά πρωτίστως για τον λαό».

Η Ζανέτ Τσίπρα, όμως, δεν εξαντλείται στους αντιπάλους του αδελφού της. Σε οίστρο βρισκόταν όλους τους προηγούμενους μήνες, και μάλιστα είχε δημιουργηθεί τεράστιο εσωκομματικό ζήτημα όταν, τον Σεπτέμβριο, ζητούσε την παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, επειδή ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε διαφωνήσει με πτυχές της φρασεολογίας του κ. Τσίπρα και την κεντρική γραμμή που είχε χαράξει η Κουμουνδούρου. «Οποιος έχει θέμα με τη γραμμή… απλά μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης του! Τέλος και Ελεος!», έγραφε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Facebook για τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας.

Από τα βέλη της κυρίας Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο Στ. Κοντονής, ιδίως όταν προέβη σε αποκαλύψεις αναφορικά με την ύποπτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα. «Για όλα υπάρχουν… όρια!», αναφώνησε η Ζανέτ Τσίπρα, προτρέποντας ουσιαστικά, όπως και έγινε, τον αδελφό της να διαγράψει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι παρεμβάσεις της κυρίας Τσίπρα είναι, λοιπόν, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από τη στιγμή που τα στελέχη του στηλιτεύουν μονίμως το θέμα της οικογενειοκρατίας. Πολύ, δε, περισσότερο, όταν στην Κουμουνδούρου ψιθυρίζεται ότι η μόνη της ιδιότητα είναι αυτή της «αδελφής του Αλέξη». Εκτός από αυτούς, υπάρχουν και οι πιο κακεντρεχείς, που, λόγω της φρασεολογίας της, σχολίαζαν ότι «δεν μας έφτανε ο Πολάκης, τώρα έχουμε και τη Ζανέτ».

του Ανδρέα Παπαδόπουλου από Τα Παραπολιτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα