Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σε πρόγραμμα ERASMUS+ KA1

17:03 12/6/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Για ένα χαρούμενο, καινοτόμο, δημιουργικό, Ευρωπαϊκό Σχολείο»,πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου 2023 η πρώτη κινητικότητα των εκπαιδευτικών του 8ουΔημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στη Λεμεσό της Κύπρου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κκ. Μήγγου Δημήτριος, Μπούκου Θεοδώρα, Σίμου Ευαγγελία και Χατζηστεφάνου Ελένη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν

σε επιμόρφωση με τίτλο «BUILDING A POSITIVE LEARNING ENVIRONMENT-Classroom management, communication skills, effective teaching and learning».Φορέας της επιμόρφωσης ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός υποδοχής “Educulture”.  Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Κροατία και τη Λετονία. Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα δημιουργίας θετικού παραγωγικού περιβάλλοντος μάθησης.  Οι εκπαιδευτικοί εξέτασαν τεχνικές διαχείρισης της τάξης και εξασκήθηκαν σε παραγωγικούς τρόπους αντιμετώπισης της διαφορετικότητας των μαθητών μέσα στη σχολική τάξη. Παράλληλα,  οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά στη χώρα τους και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Επισκέφθηκαν τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία στη Λεμεσό και άλλες πόλεις της Κύπρου (Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο).

Προκειμένου να γίνει η διάχυση  των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής μετακίνησης, θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα ενημέρωση  του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και ενδοσχολικέςδράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα