Έρευνα του Αριστοτελείου Κολλεγίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

15:13 28/4/2023 - Πηγή: Sch

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο οργάνωσε έρευνα με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων που αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα οι μαθητές δημιούργησαν ερωτήσεις με βάση τις αναρτήσεις των γονέων σε Padlet που αποτύπωναν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι μαθητές της Α’ λυκείου δημιούργησαν ερωτηματολόγια κλειστού τύπου με την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κοκκίνου Ε σε Google Forms. Αντίστοιχο ερωτηματολόγιο συμπλήρωσαν

και οι μαθητές που διερευνούσε τις συμπεριφορές των εφήβων στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια ο μαθηματικός του σχολείου κος Νουλίκας Ι. εξήγησε στους μαθητές πώς να ερμηνεύουν τα στατιστικά αποτελέσματα, να τα αξιολογούν και να βγάζουν συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάστηκε στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη.

Για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο η επικοινωνία στη σχολική μονάδα είναι βασικό στοιχείο δημιουργίας θετικού και ευνοϊκού κλίματος μεταξύ σχολείου και οικογένειας. Η ποιότητα της επικοινωνίας αποτελεί στοιχείο φιλελευθεροποίησης και δημοκρατικοποίησης της εκπαιδευτικής μονάδας, ενώ η έλλειψή της αντικατοπτρίζει προβληματικότητα και αποξένωση. Σε αυτό το πλαίσιο το Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Ιδ. ΓΕΛ) οργανώνει αποτελεσματικούς τρόπους αμφίδρομης επικοινωνίας με τις οικογένειες των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα