Διαδικτυακή Συνάντηση: ‘Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών’

09:19 7/2/2024 - Πηγή: Sch

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 (17.30 - 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση,

για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών»

Στην ραγδαία εξελισσόμενη σύγχρονη αποτελεί αναγκαιότητα όλα τα επίπεδα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο να διέπονται από τις αρχές του δικαίου. Η Νομική Επιστήμη αποτελεί μία διαχρονική αξία για την παροχή βοήθειας και προσφοράς για την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανόνων για την απονομή δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής (επιχειρήσεις, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνής σχέσεις, εμπόριο κ.ά.).

Εισηγητές:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Δικηγορική Εταιρεία». Πεδίο ειδίκευσης το εργατικό δίκαιο, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων. Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Δρ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο αντικείμενο του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πεδίο ειδίκευσης Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «METAXAS & ASSOCIATES LAW FIRM» Πεδίο ειδίκευσης Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Κρατικών Ενισχύσεων, Δίκαιο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Δίκαιο Ενέργειας. Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΙΚΕ – http//www.stateaid.gr). Είναι επίσης μέλος της Γερμανοελληνικής Ένωσης Νομικών (Deutsch-Griechische Juristenvereinigung e.V.), της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ελληνικής Ένωσης Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου (Societas Greaca Iuris Publici Comparativi) καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων (Association of Greek Constitutionalists).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, - Εισαγγελέας Ανηλίκων

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/4bd5iRs

 

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

Keywords
Τυχαία Θέματα