Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Διάχυση των δράσεων για τις Ευρωεκλογές

09:47 9/5/2024 - Πηγή: Sch

 Οι Ευρωεκλογές αποτελούν τη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ευρεία και αποτελεσματική ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες και τις επιπτώσεις των αποφάσεων που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τη διάχυση των δράσεων, οι Junior και Senior Ambassadors του Αριστοτελείου Κολλεγίου ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές,

προωθώντας την κριτική σκέψη και τον διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια πιο ενημερωμένη και ενεργή πολιτική συνείδηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα οι μαθητές/μαθήτριες

► Aνταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του #mazi.eu & έγιναν μέλη της πρόκλησης για την αφίσα «Το ανέβασα…». Άδραξαν τη στιγμή με μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης, αναρτώντας μια αφίσα σε όλους τους χώρους του σχολείου: στο info point του προγράμματος EPAS, στις σχολικές αίθουσες, στα γραφεία των εκπαιδευτικών, στο γραφείο της Διεύθυνσης. Γιατί οι Ευρωεκλογές αφορούν όλους!   #ΑξιοποίησεΤηνΨήφοΣου

► Ενημέρωσαν το info point του προγράμματος EPAS και κάλεσαν τους συμμαθητές/τις συμμαθήτριές τους να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ευρωεκλογές.

►Δημιούργησαν ψηφιακό πίνακα (padlet) όπου έγγραψαν ποιήματα για την Ευρώπη, την σημασία της συμμετοχής στην Πολιτική και την ανάγκη για την δραστηριοποίηση/ενεργοποίηση των πολιτών με αφορμή τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, κάλεσαν και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στον πρόγραμμα να γράψουν το δικό τους μήνυμα. Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς, γράφοντας τον λόγο για τον οποίο οφείλουμε να λάβουμε μέρος στις ευρωεκλογές!

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο για τις Ευρωεκλογές! (padlet.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα