O ευρωβουλευτής κος Κυμπουρόπουλος συνομιλεί με τους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου.

09:51 3/10/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/09/2023 και ώρα 11:00 – 12:00 μ.μ. διαδικτυακή συνάντηση με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο.

Οι μαθητές μας είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Κυμπουρόπουλο, σε φιλικό κλίμα. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανταποκρίθηκε σε κάθε ερώτηση των μαθητών μας και διαμόρφωσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου και τον ρόλο του ως ευρωβουλευτής.  Οι μαθητές

συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, δείχνοντας πόσο ενδιαφέρονται για τα παγκόσμια θέματα.

Η συνομιλία με τον Έλληνα ευρωβουλευτή έκανε την πολιτική πιο προσιτή στην καθημερινή ζωή των μαθητών και τους ενθάρρυνε να σκεφτούν τον δικό τους ρόλο στη δημοκρατική διαδικασία. Ήταν μία συνάντηση πολιτικής ευαισθητοποίησης για τους μαθητές μας και τους δίδαξε έναν τρόπο για την δημιουργία μιας κοινωνίας πιο ενημερωμένης και δραστήριας.

Τη δράση οργάνωσαν οι  συντονιστές του προγράμματος: Παπαχρήστου Μαρία (φιλόλογος), και Δάρδας Γιώργος (καθ. Πληροφορικής) σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Μούργκο Λεωνίδα (φιλόλογος)

Keywords
Τυχαία Θέματα