Golden Monkey Thai Restaurant

Instagram: mariee_says_

Είναι το νέο Ταϋλανδέζικο εστιατόριο έκπληξη στη Λεμεσό που έχει κλέψει τη καρδιά και το … στομάχι μου. Είναι όμορφο και έχει ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο λειτουργεί στο ισόγειο του St Raphael Resort, σερβίροντας (ίσως το καλύτερο) αυθεντικό και πεντανόστιμο ταϊλανδέζικο φαγητό.

Όταν κοίταζα το μενού – σε tablet παρακαλώ – ένιωσα … αγαλίαση. Ξεκίνησα το γεύμα μου με την γευστική, αρωματική σούπα Tom Yum με γαρίδες, τσίλι, κάλανγκαν, σχοινόπρασο, μανιτάρια,

καφίρ λάϊμ – προσφέρεται και με κοτόπουλο ή θαλασσινά. Συνέχισα με την περίφημη Papaya salad με πράσινη παπάγια, κάσιους, τοματίνια, σάλτσα θαλασσινών και τσίλι και τις tiger prawn στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα ψαριών. Ακολούθησαν 2 κλασσικά, πεντανόστιμα πιάτα, Γαρίδες σχάρας με κόκκινο κάρυ και Γαρίδες με glass noodles.

Το steamed sticky rice ήταν απολαυστικό και έρχεται σε μικρό μπαμπού σκεύος. Δοκίμασα τα κλασικά pad-thai noodles με γαρίδες και στη συνέχεια απόλαυσα το Green curry με γαρίδες και τσίλι. Τέλειωσα αυτό το υπέροχο γεύμα με χειροποίητο Thai ice cream – επέλεξα τη γεύση durian – και το λατρεμένο Mango sticky rice με μάνγκο Ταϊλάνδης, γλυκό κολλώδες ρύζι και καρύδα. Ονειρεμένο!

Αν αγαπάς τη ταϊλανδέζικη κουζίνα, όπως εγώ, τρέξε! Τα κοκτέιλς είναι επίσης φανταστικά. Το συστήνω ανεπιφύλαχτα.

The Tower, St Raphael Resort & Marina, Λεωφόρος Αμαθούντος 502, Λεμεσός, 25834343.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Golden Monkey Thai Restaurant,