Βιβλία Online: Βρες τα καλύτερα αναγνώσματα δωρεάν

20:12 26/11/2020 - Πηγή: Youfly

Τα βιβλία είναι ένας τρόπος διαφυγής από την πραγματικότα, ενώ τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το διαδίκτυο η πρόσβαση γίνεται ακόμα πιο εύκολη σ’αυτά. Γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα αναγνώσματα που μπορείτε να βρείτε δωρεάν και να διαβάσετε online.

Τόσο η ξένη όσο και η ελληνική λογοτεχνία έχουν προσφέρει στο παγκόσμιο βιβλιόφιλο κοινό μία τεράστια ποικιλία από μυθιστορήματα – διαμάντα, που οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να μας κρατήσουν συντροφιά. Στη λίστα μας, θα βρείτε βιβλία από

διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη λογοτεχνία και δημιούργησαν διαχρονικά έργα τα οποία παραμένουν άθικτα στον χρόνο.

Ένα σκοτεινό αίνιγμα από την Αγκάθα Κρίστι

Η Αγκάθα Κρίστι είναι μία από τις πιο γνωστές συγγραφείς παγκοσμίως. Έγινε διάσημη μέσα από τα συγκλονιστικά βιβλία μυστηρίου της, ενώ πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Στο “Ένα σκοτεινό αίνιγμα”, η Αγκάθα Κρίστι αφηγείται μία από τις πιο περίεργειες εμπειρίες της ζωής της. Το διήγημα αποτελείται μόλις από 21 σελίδες, με αποτέλεσμα είναι μία ευχάριστη ανάγνωση, γεμάτη μυστήριο και αγωνία.

Η ίδια στην πρώτη σελίδα του διηγήματος γράφει: ” Μου είναι αδύνατο να δώσω οποιαδήποτε εξήγηση σ’ αυτή την ιστορία, θα σας την διηγηθώ απλώς, όπως συνέβη. Είναι η πιο παράξενη, μα και η πιο τραγική περιπέτεια της ζωής μου. Αυτή λοιπόν η ιστορία άρχισε το καλοκαίρι του 1914, λίγο πριν από τον πόλεμο, τότε ακριβώς που με φιλοξενούσε στο Μπαντζεγουόρθυ ο καλύτερος φίλος μου: Ο Νηλ Καρσλάικ. Εκείνο τον καιρό πάλι γνώρισα τη Συλβία, την αδερφή του φίλου μου, που είχε αρραβωνιαστεί λίγες μέρες πριν τον Τσαρλ Κρόλεϋ, έναν άντρα πολύ πιο μεγάλο από αυτήν, μα γεμάτο εξαιρετικά χαρίσματα και πλουσιότατο.”

Ταξίδι στο κέντρο της γης από τον Ιούλιο Βερν

Το Ταξίδι στο κέντρο της γης είναι ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του Ιούλιο Βερν. Είναι ένα κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που πρωτοεκδόθηκε το 1864. Ο Ιούλιος Βερν μας έχει συνηθίσει στις εκτενής λεπτομερέστερες περιγραφές και την εφευρετικότητα το μυαλού του. Το Ταξίδι στο κέντρο της γης είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε online και δωρεάν και να ταξιδέψετε σε μία άλλη εποχή.

Το ταξίδι ξεκινά χάρη στην επιμονή του καθηγητή ορυκτολογίας Λίντενμπροκ (Otto Lidenbrock), όπως είναι το όνομα στην πρώτη γαλλική έκδοση[1] να κατορθώσει αυτό που ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε: να προχωρήσει και να φτάσει ως το κέντρο της γης. Μαζί του, ο ανιψιός του Άξελ, που άθελά του γίνεται πρωταγωνιστής της περιπέτειας και ένας μισθωμένος Ισλανδός οδηγός, ο Χανς. Η ανακάλυψη ξεκινά από τον κρατήρα ενός ανενεργού ηφαιστείου στην Ισλανδία. Στην πορεία τους συναντούν αλλόκοτα πλάσματα και περνούν από μυστηριώδεις υπόγειες στοές. Διασχίζουν θαλάσσιες λάβες με πολύχρωμες αποχρώσεις και κάνουν τον αναγνώστη να ζει τη στιγμή μαζί τους. Τελικά καταφέρνουν να βρουν μια έξοδο από τον υπόγειο κόσμο μέσα από ένα ηφαίστειο στην Ιταλία.

Το Kοράκι του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Ο Έντγκαρ Άλαν Πόε είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους ποιητές όλων των εποχών που είχαν τεράστια επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση. Τα ποιητικά του έργα είναι διαχρονικά κι εξακολουθούν να ελκύουν χιλιάδες αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους.

Το Κοράκι (The Raven) του Έντγκαρ Άλαν Πόε πρωτοείδε το φως της δημοσιότητας στο φύλλο της 29ης Ιανουαρίου 1845 της εφημερίδας The New York Mirror (σ. 4) με την σημείωση: «Αναδημοσιεύουμε (με την άδεια του εκδότη) από το 2ο τεύχος της επιθεώρησης American Review, το ακόλουθο αξιόλογο ποίημα του EDGAR POE. Κατά την γνώμη μας, είναι το πλέον επιτυχημένο παράδειγμα επικαιρικής ποίησης που γράφτηκε ποτέ στην χώρα μας, και – δίχως υπερβολή- στην αγγλική γλώσσα, λόγω της ευφυούς σύλληψης, της ρητορικής επινοητικότητας, της στιχουργικής πρωτοτυπίας και του ευφάνταστου τρόπου με τον οποίο προκαλεί συναισθήματα τρόμου. Είναι ένα από εκείνα τα εδέσματα, που μόνο ο κόσμος των βιβλίων μπορεί να παρασκευάσει, το ποίημα με το οποίο σας εφοδιάζουμε. Θα χαραχθεί στην μνήμη όποιου το διαβάσει».

Φλωρεντινή Τραγωδία του Όσκαρ Ουάιλντ

Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι επίσης ένας από τους πιο γνωστούς ποιητές, μυθιστοριογράφους και δραματουργούς παγκοσμίως. Η επίδρασή του στην ποίηση, τη λογοτεχνία και το θέατρο είναι τεράστια. Έχει αφήσει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά. Η Φλωρεντινή Τραγωδία μπορεί να μην είναι βιβλίο, αλλά είναι ένα εκπληκτικό θεατρικό έργο που μπορείτε να διαβάσετε online δωρεάν.

Στο θεατρικό έργο επικέντρο είναι ένας έμπορος, η γυναίκα του κι ένα πριγκιπόπουλο. Η γυναίκα του εμπόρου δεν αντιστέκεται στο νεαρό άρχοντα, όταν εκείνος της εκφράζει τον έρωτα του, αλλά σύντομα ο σύζυγος ανακαλύπτει την απιστία της. Τότε, καλεί τον εραστή σε μονομαχία και τον σκοτώνει. Όταν ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στη γυναίκα του, εκείνη του ανοίγει την αγκαλιά της.

Οι Άθλιοι του Βίκτωρ Ουγκώ

Βίκτωρ Ουγκώ. Σίγουρα ένα όνομα που δεν ακούτε πρώτη φορά. Οι Άθλιοι. Σίγουρα ένας τίτλος που επίσης δεν ακούτε πρώτη φορά. Οι Άθλιοι του Βίκτωρ Ουγκώ είναι ίσως το πιο γνωστό του έργο. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο έντονα συναισθήματα. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί επίσης στη μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα κλασικό έργο, το οποίο αν δεν έχετε διαβάσει, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Είναι ένα από τα πιο διαχρονικά βιβλία, τα οποία είναι δωρεάν και online στο ίντερνετ.

Το βιβλίο ασχολείται με τις ζωές Γάλλων χαρακτήρων, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για μια περίοδο άνω των είκοσι ετών στις αρχές του δεκάτου ενάτου αιώνα. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει τους ναπολεόντειους πολέμους και τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Στο μυθιστόρημα εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού και ο νόμος σε μία εκτεταμένη ιστορία, που περιλαμβάνει θέματα όπως την ιστορία της Γαλλίας, την αρχιτεκτονική του Παρισιού, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία, το νόμο, τη θρησκεία και τα είδη και τη φύση του έρωτα και της οικογενειακής αγάπης.

Στα μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα

Η Πηνελόπη Δέλτα είναι μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες Ελληνίδες συγγραφείς. Το έργο της αποτέλεσε αφετηρία για ένα μεγάλο μερίδιο της ελληνικής λογοτεχνίας. Ο τρόπος γραφής της, η ροή, η γλώσσα που χρησιμοποιεί αποτέλεσαν κριτήριο για να αναγνωριστεί το έργο της. Το βιβλίο Στα μυστικά του Βάλτου είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με 237 σελίδες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Η υπόθεση του μυθιστορήματος εξελίσσεται στην Τουρκοκρατούμενη Μακεδονία των αρχών του 20ου αιώνα. Μέσα απ’ την αναφορά της στη ζωή και τη δράση του Τέλλου Άγρα και του Καπετάν Νικηφόρου, δύο αξιωματικών του Ελληνικού στρατού, εθελοντών στον Μακεδονικό Αγώνα, η συγγραφέας παρουσιάζει τις σφοδρές συγκρούσεις των Ελληνικών ανταρτικών σωμάτων με τους Βούλγαρους που αποτέλεσαν την απαρχή για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την οριστική προσάρτησή της στο Ελληνικό Κράτος.

Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ίσως από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες συγγραφείς. Τα έργα του αποτελούν μέρος της ελληνικής κληρονομιάς, ενώ η γραφή του έχει επηρεάσει σημαντική στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Οι νουβέλες και τα διηγήματά του χαρακτηρίζονται από τις έντονες περιγραφές, τα σχήματα λόγου και την πλούσια χρήση της καθαρεύουσας.  Η Φόνισσα είναι ένα από τα πιο κλασικά έργα του, που όσες φορές και να το διαβάσει κάποιος παραμένει συγκλονιστικό. Ο Παπαδιαμάντης είναι εξαιρετικός ηθογράφος που σου μεταφέρει ακόμη και τις πιο μύχιες σκέψεις των χαρακτήρων του.

Η Φόνισσα είναι το δεύτερο συγγραφικό έργο του Παπαδιαμάντη και αποτελείται συνολικά από 17 κεφάλαια. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Παναθήναια» σε συνέχειες από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 1903, έχοντας τον υπότιτλο «κοινωνικόν μυθιστόρημα». Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, τη Σκιάθο. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε online δωρεάν.

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ του Τζόναθαν Σουίφτ

Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας του Ιρλανδού συγγραφέα και κληρικού Τζόναθαν Σουίφτ, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1726. Το βιβλίο είναι τόσο μια σάτιρα για την ανθρώπινη φύση, όσο και μια παρωδία του είδους των «ταξιδιωτικών ιστοριών». Είναι το γνωστότερο διεθνώς έργο του Σουίφτ και θεωρείται ένα κλασικό έργο της Αγγλικής λογοτεχνίας. Είναι ένα βιβλίο που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και παρεμένει ακόμη στην επικαιρότητα. Είναι διαχρονικό και κλασικό και αξίζει να το διαβάσετε έστω και μία φορά.

Όλα τα παραπάνω βιβλία μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή pdf ή σε μορφή audio book έαν τα αναζητήσετε στο διαδίκτυο, αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη, openbook.gr.

Καλή σας διασκέδαση και καλή ανάγνωση!

Δείτε επίσης:

Τα καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία για παραμυθένια ταξίδιαΤα πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021 για να βάλεις στη λίστα σου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Βιβλία Online: Βρες τα καλύτερα αναγνώσματα δωρεάν appeared first on Youfly.

Keywords
online, βρες, βιβλια, δωρεαν, βρες, online, Ιούλιος Βερν, το φως, new york, μυστήριο, καλοκαιρι, νηλ, otto, ανιψιός, raven, φως, york, mirror, poe, μνήμη, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, θεατρο, γαλλια, δραση, pdf, book, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, κοινωνια, μνήμη, πηνελοπη δελτα, αδεια, γκιουλιβερ, γνωμη, γυναικα, ηθικη, ηφαιστειο, ισλανδια, ιταλια, περιοδος, πηνελοπη, φως, pdf, αγκαλια, αγωνια, αινιγμα, αξιζει, ανιψιός, απιστια, αρχιτεκτονικη, βιβλιο, βραδια, βρειτε, γινεται, γλωσσα, δευτερο, δελτα, διηγημα, διηγηματα, διαδικτυο, εγινε, ευκαιρια, εργα, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, εικοσι, ιντερνετ, υποθεση, θρησκεια, ιστορικο, λογοτεχνια, μακεδονια, μυστήριο, μορφη, μπορειτε, μυθιστορημα, μυστικα, νηλ, οδηγος, οθονη, ποιηση, ποιημα, ονομα, οσκαρ ουαιλντ, παιδικα, παπαδιαμαντης, ποε, ροη, ρολο, σατιρα, σελιδες, σιγουρα, συγκεκριμενα, συντομα, σκεψεις, σχηματα, ταξιδια, το φως, τιτλος, φυση, φυλλο, φορα, αδυνατο, book, ειδη, ελληνικα, χωρα, ιουλιος, μια φορα, mirror, new york, poe, ποιητες, σκοτωνει, ταξιδι, θεματα, york
Τυχαία Θέματα