Ο Αμφίβολος Δολοφόνος: Η Σουηδική σειρά στο Netflix για τη δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε

21:57 2/11/2021 - Πηγή: Youfly

Η Σουηδική σειρά του Netflix “Ο Αμφίβολος Δολοφόνος” (The Unlikely Murderer) δεν είναι μόνο μια προσαρμογή του ομότιτλου βιβλίου του Thomas Pettersson αλλά βασίζεται επίσης στο αληθινό γεγονός της δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε, μια υπόθεση που έχει ιντριγκάρει τον κόσμο εδώ και 34 χρόνια.

“Ο Αμφίβολος Δολοφόνος” – Η νέα Σουηδική σειρά του Netflix

Μια βραδιά του

1956 ο Σουηδός πρωθυπουργός αποφασίζει να πάει με τη σύζυγό του να δουν μια ταινία στον κινηματογράφο. Καθώς ήταν απόφαση της στιγμής, δεν τους συνόδεψαν οι άντρες της ασφάλειάς του. Όταν επέστρεφαν με τα πόδια λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τους πλησίασε ένας ένοπλος, ο οποίος πυροβόλησε τον Πάλμε σε απόσταση αναπνοής και φτάνοντας στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ενώ πυροβόλησε και κατά της Λίσμπεθ, της συζύγου του πρωθυπουργού, η οποία απλώς τραυματίστηκε.

Η σειρά “Ο Αμφίβολος Δολοφόνος” λοιπόν, χρησιμεύει ως μια φανταστική ερμηνεία του τρόπου με τον οποίο ο Stig Engström, ο γραφίστας που ονομάστηκε πιθανός δολοφόνος του Πάλμε, κατάφερε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη μέχρι το θάνατό του μέσω ενός συνδυασμού θράσους, τύχης και μιας κάπως μπερδεμένης αστυνομικής δύναμης.

«Τι γνωρίζουμε για τον Stig Engström; Πώς μπόρεσε η αστυνομία να τον αφήσει να ξεφύγει, παρόλο που ακολουθούσε τα ίχνη του;» διαβάζουμε στην επίσημη σύνοψη του Netflix.

«Η δολοφονία δεν σχεδιάστηκε καλά. O Ένγκστρομ έκανε τα πάντα λάθος από την αρχή. Kαι σχεδόν κανείς δεν πίστευε τα ψέματά του για το τι έκανε στην πραγματικότητα στη Στοκχόλμη εκείνη τη μοιραία νύχτα το 1986».

Τι είπε ο πρωταγωνιστής Robert Gustafsson

Στη σειρά στο ρόλο του Stig Engström πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Robert Gustafsson ο οποίος μάλιστα δήλωσε: “Είναι μεγάλη πρόκληση αλλά και ευθύνη να υποδύομαι τον Engström αλλά και ένας δρόμος προς τη θεραπεία”. Kαι συνέχισε “Καθώς ήμουν στον ίδιο κινηματογράφο που ήταν ο Ούλωφ Πάλμε τη βραδιά της δολοφονίας, αυτή η υπόθεση είναι σαν ένα απόστημα που ποτέ δεν φεύγει. Και δεν είμαι ο μόνος που νιώθει έτσι. Η θεωρία για τον Engström, είναι η πιο λογική και η μόνη που θεωρείται σωστή από αυτούς που ανέλαβαν την έρευνα.”

Και ολοκληρώνει λέγοντας: “Είναι η θεωρία η οποία και εγώ πιστεύω και τώρα υπάρχει μια πιθανότητα να καταλάβω το περιστατικό και να εξετάσω το χαρακτήρα του Stig Engström. Είναι μια συναρπαστική και τραγική ιστορία που έχει επηρεάσει τη Σουηδία και τους κατοίκους της… και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να βρω την εσωτερική μου ηρεμία πάνω σε αυτό το γεγονός”.

Μαζί με τον Robert Gustafsson στη σειρά του Netflix “Ο Αμφίβολος Δολοφόνος” που κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου πρωταγωνιστούν οι Eva Melander, Mikael Persbrandt και Peter Andersson.

Δείτε το τρέιλερ:

Δείτε επίσης:

Netflix Νοέμβριος 2021: Νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρέςThe Witcher σεζόν 2: Βγήκε νέο τρέιλερ κι η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Ο Αμφίβολος Δολοφόνος: Η Σουηδική σειρά στο Netflix για τη δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα