Νίκος Πουρσανίδης: Η Έξαψη και τα μελλοντικά Χολιγουντιανά σχέδια

10:29 9/5/2021 - Πηγή: Youfly

Ο Νίκος Πουρσανίδης, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Youfly.com, μιλάει για τον ρόλο του στην «Έξαψη», το μέλλον του Κωστή, αλλά και τις διεθνείς συνεργασίες του με αστέρες του Χόλιγουντ! Μην την χάσετε!

Η πορεία του Νίκου Πουρσανίδη, εύκολα θα έλεγε κανείς πως προκαλεί… «Έξαψη», μιας και στα 38 του χρόνια μετρά σημαντικές συνεργασίες που μόνο εύκολα δεν «κλείνει» κανείς. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε σε πολύ επιτυχημένες σειρές όπως τα «Εγκλήματα» και αρκετά αργότερα την «Πολυκατοικία», στη συνέχεια ανέλαβε δύσκολους ρόλους στο θέατρο,

ενώ τα τελευταία χρόνια στο βιογραφικό του προστέθηκαν συνεργασίες με τον Stephen Fears, την Olivia Colman και την Maggie Gyllenhaal, αλλά και μια σειρά υπερπαραγωγή στο Ιράν. Φέτος, τον παρακολουθούμε ως «Κωστή», στην σειρά του Mega «Έξαψη», η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

«Ήθελα πολύ να υποδυθώ τον Κωστή»

Η «Έξαψη», είναι η σειρά που φέτος έβαλε το Mega πολύ δυνατά στο «παιχνίδι» της μυθοπλασίας. Περίμενες ότι η σειρά θα «πάει» τόσο καλά;

Από πολύ νωρίς, από τα πρώτα γυρίσματα, καταλάβαμε ότι κάναμε μια πολύ ωραία δουλειά. Εμένα μου άρεσε από την αρχή το σενάριο. Με την Τίνα Καμπίτση έχουμε ξαναδουλέψει στο παρελθόν και νομίζω ότι αυτή είναι από τις καλύτερες δουλειές της. Επίσης, εμένα μου άρεσε πολύ και ο συγκεκριμένος ρόλος, ήθελα πολύ να υποδυθώ τον «Κωστή». Ακόμα και άλλον ρόλο να μου πρότειναν, δηλαδή, εγώ αυτόν θα ήθελα.

Νίκος Πουρσανίδης: «Ο Κωστής είναι ένας επαναστάτης»

Ποια είναι τα στοιχεία του «Κωστή» που τον έκαναν να σου αρέσει τόσο πολύ;

Είναι πολύ σπάνιο ένας τέτοιος τύπος στην ελληνική μυθοπλασία. Ένας  χαρακτήρας, δηλαδή, που εμπνέει με τη συμπεριφορά του. Είναι ένας άνθρωπος, που έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα και μέσα από τα «σκοτάδια» του και τους «δαίμονές του», προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν τα καταφέρνει πάντα, αλλά τουλάχιστον σαν μήνυμα, αυτό περνάει: ότι ακόμα και αν αποτύχει, αυτός συνεχίζει να προσπαθεί να καταφέρει κάτι. Έχει κάτι ηρωικό και επειδή είναι και καλλιτέχνης εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Αυτό που μου λέει ο κόσμος, είναι ότι του αρέσει πολύ είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι καλός, αλλά όταν του φέρονται άσχημα αντιδρά αμέσως.

Ένα κοινό σου σημείο με τον «Κωστή» – κατά κάποιο τρόπο – είναι η μουσική; Ποια είναι η δική σου σχέση με αυτήν;

Τραγουδάω, παίζω λίγη κιθάρα και έπαιζα και ακορντεόν. Δεν παίζω τόσο καλά όσο ο «Κωστής» αλλά ξέρω.

Ο Νίκος Πουρσανίδης για την αξία του Κωστή

Ο Κωστής είναι και ο αγαπημένος των γυναικών. Αυτό οφείλεται σαφώς σε εσένα αλλά και στο γεγονός ότι είναι μουσικός, οδηγεί μηχανή και γενικά πάντα στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που έχουν τα σκοτάδια τους αλλά το παλεύουν. 

Αρχικά ευχαριστώ που το λες αυτό (γέλια)… Το καταλαβαίνω, γιατί είναι ένας άνθρωπος που είναι ταλαιπωρημένος, παίζει κιθάρα, οδηγεί μηχανή, είναι ήρεμος αλλά παράλληλα τσακώνεται όταν νιώθει ότι τον αδικούν. Είναι ένας επαναστάτης.

«Ένιωθα ότι ο Κωστής θα με πήγαινε κάπου και σαν ηθοποιό και σαν πορεία στην καριέρα μου»

Δεν αποφεύγεις την τηλεόραση αλλά δεν την κυνηγάς κιόλας. Παρόλα αυτά όμως, σε όποια σειρά και αν έχεις παίξει, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία… Από τα «Εγκλήματα» όπου σε είχαμε δει ως γιο της Σωσώς, μέχρι τον «Χρήστο» στην «Πολυκατοικία» και τώρα τον «Κωστή» στην «Έξαψη». Είναι θέμα ενστίκτου αυτό;

Είναι πολλά μαζί. Για παράδειγμα, στην «Έξαψη» όπως σου είπα, ένιωθα ότι θα γίνει κάτι καλό… Στην αρχή, είχα μια πρόταση να φύγω και πάλι για το εξωτερικό για μια δουλειά ή οποία ναι μεν δεν έγινε λόγω κορονοϊού, αλλά δεν μπορούσα κιόλας να φύγω γιατί ήθελα να παίξω αυτό το ρόλο. Ένιωθα ότι θα με πήγαινε κάπου και σαν ηθοποιό και σαν πορεία στην καριέρα μου. Ένιωθα ότι αυτή η σειρά και αυτός ο ρόλος θα κάνουν επιτυχία.

Η απήχηση του κόσμου και το μέλλον του Κωστή

Εισπράττεις την απήχηση που έχει ο ρόλος στον κόσμο;

Είναι σύνηθες, εμάς τους ηθοποιούς να μας ταυτίζουν με τον ρόλο μας. Δηλαδή και παλαιότερα με φώναζαν «Τέλη» από τον γιο της «Σωσώς» και «Χρήστο» από την «Πολυκατοικία». Τώρα είναι ο «Κωστής». Είναι πάρα πολύ ωραίο γιατί βλέπω τον κόσμο, ο οποίος επειδή έμεινε πολύ καιρό στο σπίτι, και είχε ανάγκη να βλέπει ωραίες δουλειές, ταυτίζεται με αυτή τη σειρά είτε με το ερωτικό, είτε με το αστυνομικό κομμάτι της. Αυτό που είναι πολύ συγκινητικό, είναι το γεγονός ότι όταν είμαι στο δρόμο, με αναγνωρίζουν κάτω από τη μάσκα και φωνάζουν «Κωστή». Συνήθως μου λένε για τα κοινά που έχω με τον ρόλο πχ: «Α, τρέχεις και εσύ» ή «Σε βλέπω με τη μηχανή, είσαι και εσύ ‘μηχανόβιος’ όπως ο χαρακτήρας;»… ή ρωτάνε: «Τι θα γίνει τελικά ποιος είναι ο αδελφός σου;», «Με ποια θα μείνεις τελικά;». Είναι πολύ έντονο…

Τώρα μου δίνεις καλή πάσα… Τελικά, λοιπόν, τι θα γίνει με τον Κωστή στη συνέχεια; 

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως όσο προχωράμε, ο Κωστής θα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στο αστυνομικό κομμάτι της υπόθεσης. Έχει πολύ πλάκα, ότι στο twitter πολλοί γράφουν «λες να είναι ο Κωστής ο ένοχος;», «Γιατί είχε αυτό το βλέμμα ο Πουρσανίδης σε αυτή τη σκηνή;»… (γέλια) Από την μια αν το σκεφτείς θα είχε ενδιαφέρον, από την άλλη λες τότε γιατί την έσωσε δυο φορές; Το έχει δουλέψει πολύ ωραία το σενάριο η Τίνα…

Οι “δύσκολες” καιρικές συνθήκες στα γυρίσματα

Απ΄ όσο γνωρίζω είχατε τις δυσκολίες σας στα γυρίσματα. Κάνατε τις καλοκαιρινές σκηνές φορώντας τα κοντομάνικα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Ισχύει αυτό. Πρέπει να σου πω ότι οι σκηνές αυτές, δεν απαιτούσαν απλά να βγεις με ένα κοντομάνικο έξω, αλλά ήταν αρκετά πιο δύσκολες… Για παράδειγμα, υπήρχε μια ερωτική σκηνή σε ένα εξωτερικό ντους, όπου ήμασταν κάτω από το νερό με την Γιούλικα και γυρίστηκε Δεκέμβρη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πως γίνεται μια τέτοια σκηνή πρακτικά;

Όταν έχουν πολύ καλή σχέση δυο συνάδελφοι βοηθάει. Δηλαδή είπαμε  «πάμε να το κάνουμε» και το κάναμε. Το είχαμε προετοιμάσει πάρα πολύ καλά από πριν με τον σκηνοθέτη τον Βασίλη Τελεμέγκο, γιατί θα το κάναμε μόνο μια φορά. Μόλις τελείωσε, η σκηνή, είναι πανηγύρι το οποίο όμως εμείς δεν προλαβαίναμε να το δούμε γιατί ήρθαν όλοι με κουβέρτες να μας σκεπάσουν (γέλια). Ζήσαμε πολλά τέτοια… Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι εγώ για να ζεσταίνομαι, όταν είχα σκηνές με φανελάκι μέσα στο κρύο, είχα μαζί μου και ένα σχοινάκι και έκανα πριν τη λήψη. Τελικά το βάλαμε και μέσα στη σκηνή! Μου λένε: «αφού το κάνεις που το κάνεις, δεν το κάνεις και στη σκηνή;».

Φέτος, είναι η χρονιά της μυθοπλασίας. Επέστρεψε δυναμικά και απέδειξε ότι κακώς δεν υπήρχε και στο παρελθόν 

Έλειπε πάρα πολύ και καθυστερήσαμε πάρα πολύ. Είμαστε τυχεροί βέβαια που συνέβη τελικά, αλλά νομίζω ότι πια είναι μονόδρομος. Από τη στιγμή που ήρθε το Netflix στην Ελλάδα και άλλες πλατφόρμες και βλέπουμε τέτοιου είδους σειρές έρχονται από όλο τον κόσμο, εμείς ή θα ακολουθήσουμε ή θα είμαστε αστείοι. Δεν γίνεται να έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά, όταν έξω να υπάρχει τέτοια άνθηση! Αυτού του είδους η τηλεόραση να είναι ουσιαστικά ο καινούριος κινηματογράφος και εμείς να είμαστε οι «φτωχοί συγγενείς», γιατί είναι αδικία για το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Ο Νίκος Πουρσανίδης για τα μελλοντικά του σχέδια

Μετά την «Έξαψη» τι έρχεται;

Συζητάω δυο δουλειές για την τηλεόραση και μια θεατρική παράσταση, η οποία θα είναι το «Μιστερο Μπουφο» που θα κάνει ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο θέατρο Άνεσις.

Έχεις συνεργαστεί με το Stephen Fears, συμμετείχες στην σειρά υπερπαραγωγή που γυρίζεται στο Ιραν Σαλμάν «Φαρσί» και έπαιξες και στο Lost daughter με την Olivia Colman. Σπουδαίες εμπειρίες.

Πράγματι… Υπάρχει ακόμα μια συζήτηση για να ξαναπάω στο Ιράν και να παίξω έναν διαφορετικό ρόλο. Να με μεταμορφώσουν δηλαδή και να παίξω άλλο χαρακτήρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για μια σειρά την οποία θα δούμε σε λίγο λιγότερο από 4 χρόνια. Αυτό είναι πολύ έξω από τον δυτικό κόσμο σαν νοοτροπία γιατί αυτός ο σκηνοθέτης, θα γυρίσει όλα τα επεισόδια από όλες τις σεζόν και μετά θα προβληθεί η σειρά. Στην Ελλάδα θα το δούμε μέσα από κάποια πλατφόρμα, ή  στο Netflix ή στο Amazon.

Όσο για το «Lost daughter», εκεί γνώρισα όλους τους ηθοποιούς και πραγματικά ήταν μια φοβερή εμπειρία. Η Maggie Gyllenhaal, έκανε μια ταινία δίνοντας μεγάλη ελευθερία στους ηθοποιούς και πολύ αγάπη. Παίρνω πολλά από αυτούς τους ανθρώπους και αυτό που κρατάω από αυτούς είναι το ότι παίζουν κατευθείαν, δεν έχει, δηλαδή, να μιλήσουμε λίγο κτλ. Το πάνε αμέσως. Δεν έχει ντρέπομαι, δεν έχει τίποτα. Όταν παίζεις σε μια σκηνή και είναι ο Ed Harris και η Olivia Colman δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα πάει απροετοίμαστος (γέλια). Θέλουν όλοι να είναι πολύ καλοί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην δώσει κανείς το 100%.

Η τηλεοπτική σειρά του ηθοποιού

Νίκο εσύ γράφεις κιόλας…

Έχω γράψει ήδη μια σειρά για την τηλεόραση και έχει περάσει από την ΕΡΤ αλλά δεν έχει γίνει και έτσι τώρα το ξανασυζητάμε όχι μόνο με αυτό το κανάλι αλλά και με άλλα. Λέγεται «Ε(υ)φορία», και η παρένθεση υπάρχει γιατί είναι μέσα σε μια ΔΟY. Πρόκειται να την σκηνοθετήσει ο Φίλιππος Τσίτος, ο οποίος έχει κάνει και την «Ακαδημία Πλάτωνος», και είναι ένας πολύ σημαντικός κινηματογραφιστής.

Αυτά ήταν όσα δήλωσε ο Νίκος Πουρσανίδης στην αποκλειστική συνέντευξη στο Youfly.com. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Δείτε επίσης: 

Έξαψη: Νέες αποκαλύψεις συγκλονίζουν στα επεισόδια 49-51Έξαψη: Ο Μηνάς συλλαμβάνεται και ο εφιάλτης ξεκινάει

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

The post Νίκος Πουρσανίδης: Η Έξαψη και τα μελλοντικά Χολιγουντιανά σχέδια appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα