Νίκος Πολυδερόπουλος Συνέντευξη: Ο Φρίξος και οι 8 Λέξεις

12:55 1/11/2020 - Πηγή: Youfly

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος σε μια συνέντευξη της Δήμητρας Καλφούντζου, στο Youfly.com, για το ρόλο του ως Φρίξος στις 8 Λέξεις και τα μελλοντικά σχέδιά του.

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος είναι ο ηθοποιός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική σόουμπιζ φάνηκε πως «θα συζητηθεί», όπως λέει και η ατάκα – σλόγκαν που χρησιμοποιεί φέτος, ως «Φρίξος» στις «8 λέξεις» του ΣΚΑΙ. Μια προσωπική του επιστροφή

στην τηλεόραση, με έναν χαρακτήρα – έκπληξη. Αφού είναι εντελώς «κόντρα» στον «Ορφέα» του «Τατουάζ», ο οποίος αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Νίκος, όμως, τα κατάφερε να «περάσει» άνετα αυτή την αλλαγή στους τηλεθεατές. Μάλιστα, κατάφερε να κάνει «θόρυβο» μέσα από αυτόν τον νέο ρόλο του, ο οποίος έγινε ακόμα και hashtag στο twitter.

Νίκος Πολυδερόπουλος Συνέντευξη: Ο ρόλος του ως Φρίξος στις 8 Λέξεις

«Ο Φρίξος είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος. Είναι συμπαθής, έξυπνος – διάνοια θα έλεγα – και πολύ καλόκαρδος. Μάλιστα, στη συνέχεια πρέπει να πω πως έρχονται πολλές ανατροπές εξαιτίας του. Κυρίως λόγω του ερευνητικού στοιχείου που τον διακρίνει».

«Είναι ένα κωμικός χαρακτήρας και πολύ διαφορετικός. Νομίζει κανείς πως είναι ο ‘τρελός του χωριού’. Σε καμία περίπτωση δεν είναι, απλά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακολουθεί το ένστικτό του, που τον βγάζει πάντα μέσα στην αλήθεια. Οι άλλοι όμως δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν αυτό που συμβαίνει. Καθώς δεν έχει στοιχεία να το αποδείξει παρά μόνο το ένστικτό του».

Νίκος Πολυδερόπουλος Συνέντευξη: Η Μετάβαση από τον δραματικό “Ορφέα”, στον κωμικό “Φρίξο”

«Ανάλογη ήταν και αλλαγή που έκανα, όταν μετά τον «Μύρο» στο «Μπρούσκο» υποδύθηκα τον «Ορφέα» στο «Τατουάζ». Ο «Μύρος» ήταν ένας πολύ αγαπητός ήρωας, με την χαρακτηριστική κρητική προφορά που είχε αγαπηθεί πολύ. Φαντάσου ότι με είχαν πάρει τηλέφωνο από την Αμερική, για να με καλέσουν να πάω να τους πω μαντινάδες. Θυμάμαι είχα πάει στην Αστόρια και έλεγα μαντινάδες στο κοινό, όπως αυτές που έλεγα και στο «Μπρούσκο».

«Τότε, λοιπόν, όταν ήρθε ο Ανδρέας Γεωργίου και μου πρότεινε να κάνω έναν serial killer στο «Τατουάζ». Η αλήθεια είναι πως δεν δέχτηκα αμέσως. Το σκέφτηκα και του είπα: ‘γιατί να με μισεί ο κόσμος και να με βρίζει; Εδώ με αγκαλιάζουν με φιλάνε’. Κατάφερε, όμως, αυτός ο serial killer, να βγει ένας από τους πιο συμπαθείς ήρωες της σειράς».

«Τώρα,  με τις ‘8 λέξεις’, και πάλι συζητήσαμε να κάνουμε κάτι ανατρεπτικό και να το γυρίσουμε στην κωμωδία. Αφού, λοιπόν,  έχουμε αυτή τη γκάμα και μας πέτυχε και στο κωμικό και στο δραματικό δεν είχαμε λόγο να μην το ξανακάνουμε».

«Στην πραγματικότητα, πρέπει να πω, πως ως Νίκος κάπως έτσι είμαι, όπως, ο ‘Φρίξος’. Δηλαδή είμαι ευδιάθετος στην παρέα, θα κάνω τους φίλους μου να γελάσουν και ίσως μου βγαίνει πιο εύκολα και πιο αβίαστα το κωμικό απ’ ότι το δράμα. Βέβαια και ο «Μύρος» στο «Μπρούσκο» όπως και ο «Ορφέας» στο «Τατουάζ»,  είχαν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου».

Νίκος Πολυδερόπουλος: Ο Φρίξος από τις 8 Λέξεις και οι ατάκες – hashtag στο Twitter

Οι φράσεις «θα συζητηθεί» και «δεκτό» έχουν γίνει το «σήμα κατατεθέν» του Φρίξου, αφού τις επαναλαμβάνει συχνά, με τον δικό του χαρακτηριστικό πια τρόπο. Μάλιστα, οι τηλεθεατές, τις «αγκάλισαν» αμέσως και τις έκαναν hashtag στο twitter, το οποίο trendάρει κατά την διάρκεια προβολής της σειράς:

«Η αλήθεια είναι πως από την αρχή τις έψαχνε τις ατάκες η Βανα Δημητρίου και μου είχε πει: ‘Μου έχεις εμπιστοσύνη;’. Της λέω: ‘Απόλυτη!’. Αν δεν κάνω λάθος τόσο το «θα συζητηθεί» όσο και το «δεκτό» προέκυψαν από μια γνωστή της, η οποία τα λέει συνέχεια και της άρεσαν».

«Θυμάμαι το «πονείς – πονώ», η μαντινάδα που έλεγε ο «Μύρος» στο «Μπρούσκο», το είχα βρει εγώ. Είχα μιλήσει και τότε από πριν με την Βάνα και της λέω: ‘εξασκώ τα κρητικά και θα βάλω και καμία μαντινάδα μέσα’. Μου λέει: ‘Εντάξει, σε κλείνω, όμως, γιατί έχω πονοκέφαλο και της λέω τότε θα σου πω μια μαντινάδα για τον πόνο και έτσι προέκυψε αυτή. Από εκείνη τη στιγμή, γράφτηκε ένας ρόλος επάνω σε αυτό».

«Γενικά, μου αρέσει να ψάχνω τους ρόλους μου. Τώρα δηλαδή για τον «Φρίξο», πήγα και  πήρα ένα μικρό φουσκωτό. Μια στολή κατάδυσης και ένα ψαροντούφεκο και όλο το καλοκαίρι έκανα ‘προπόνηση’. Ήθελα, δηλαδή, να ασχοληθώ πιο έντονα με το ψάρεμα, γιατί στην σειρά ο ήρωας ψαρεύει συνέχεια. Μάλιστα, είναι pescatarian, παρόλο που έχει σουβλατζίδικο. Είναι του γιατρού τελείως».

«Πολλές φορές έχω μπει και έχω ‘βρει’ τον ρόλο πριν καν «κλείσω» μια δουλειά. Έχω γίνει, δηλαδή, ο ρόλος και έτσι φέρομαι και στη ζωή μου. Δηλαδή, αρκετά συχνά, είχα το βλέμμα του ‘Ορφέα’ σε άκυρες στιγμές. Ή όταν μιλούσα 12 ώρες κρητικά στο γύρισμα, δεν γινόταν να μην μιλάω και στη ζωή μου. Τώρα κάνω το ίδιο, ζητάω από τους συναδέλφους να με φωνάζουν «Φρίξο» ακόμα και στο break, για να μην βγαίνω από το mood».

«Μου αρέσει πολύ που φέτος έχει μπει πιο έντονα η μυθοπλασία στην τηλεόραση. Έχουν περιοριστεί οι επαναλήψεις μετά από τόσα χρόνια. Η τηλεόραση την τελευταία 6ετία είχε σχεδόν μόνο τα σήριαλ του Ανδρέα και πολύ λίγα ακόμα. Θεωρώ, λοιπόν, πως ήταν η στιγμή να επενδύσουν στην μυθοπλασία γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που ασχολείται με αυτήν και τόσο καιρό δεν του δινόταν η δυνατότητα να αποδείξει τι μπορεί να κάνει».

Νίκος Πολυδερόπουλος Συνέντευξη: Τα σχέδια για το θέατρο

«Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις για θέατρο, οι οποίες, όμως, δεν έγιναν. Κάτι συζητάω για μετά τις γιορτές, αλλά να δούμε πως θα είναι η κατάσταση. Επίσης, για το καλοκαίρι κάνω κάποιες συζητήσεις για να κάνω μια δική μου παραγωγή, αλλά όλα αυτά είναι συζητήσεις προς το παρόν. Αν η Ελλάδα μας είναι καλύτερα, θα είμαι και εγώ καλύτερα.

»Θα ήθελα να κάνω μικρό και όμορφο, γιατί θέλω να μπω σε αυτό το κομμάτι. Παίρνω γενικά ρίσκο στη ζωή μου και θα άρεσε να δημιουργήσω κάτι μόνος μου και να το βγάλω προς τα έξω».

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος σε μια συνέντευξη της Δήμητρας Καλφούντζου στο Youfly.com για το ρόλο του ως Φρίξος και τις 8 Λέξεις.

Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά του ΣΚΑΙ, 8 Λέξεις. Όλα όσα θα γίνουν στα επόμενα επεισόδια.

The post Νίκος Πολυδερόπουλος Συνέντευξη: Ο Φρίξος και οι 8 Λέξεις appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα