Μια βόλτα στο Ρουφ, αναζητώντας την Τζουτζούκα

14:43 1/7/2021 - Πηγή: Youfly

Κάναμε μια βόλτα στο Ρουφ και βρήκαμε φρεσκότατη, ιδιαίτερη και δικαίως εντυπωσιακή την είσοδο της «αλήτικης» Τζουτζούκας στη πόλη.

Κουζίνες πολλές και διαφορετικές, «αλήτικη» όμως μόνο μία

Γενικά πιστεύω πως το επίπεδο του φαγητού έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα πλέον στην Αθήνα. Το να φας κάπου ωραία δεν αποτελεί είδηση. Κάθε άλλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα πια νομίζω είναι το

που να πρωτοπάς και τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι επιλογές είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες και πλέον η έννοια της διαφοροποίησης που θα σε κάνει τελικά να ξεχωρίζεις έχει μπει πολύ δυνατά στην εξίσωση. Εξού και ξεφυτρώνουν συνεχώς νέες ιδέες στην εστίαση της πόλης μας.

Το να βαφτίσεις το εστιατόριο σου «Τζουτζούκα» (στο Ρουφ) σίγουρα βγάζει μια φρεσκάδα. Αλλά η πραγματική διαφοροποίηση βρίσκεται αλλού. Στο να υπογράφεις την κουζίνα σου ως «αλήτικη». Η ιδέα ήταν της Αργυρώς που με αντίστοιχο ύφος αλλά και ξεχωριστό μεράκι επιμελείται τα πιάτα της. Η ίδια λέει πως η ιδέα της ήρθε βάζοντας «αλήτικες» πινελιές στις γεύσεις της μέσω μοναδικών συστατικών ή  ξεχωριστών κομματιών κρέατος που άλλου θα πετούσαν. Με αυθεντική ευγένεια αλλά και γεμάτη πάθος για αυτό που κάνει, μας εξήγησε υπομονετικά τις πονηρές συνταγές της και την σημασία της πρώτης ύλης. Οι προμηθευτές της κάθε είδους, για κρέατα, ψάρια, τυριά, λαχανικά είναι διαλεγμένοι ένας ένας μετά από μακροχρόνια δοκιμασία. Έτσι σχολαστικά επιλεγμένα θα βρείτε στο κατάλογο διάφορες γωνιές της Ελλάδας.  Χυλοπίτες Αράχωβας, Αρσενικό Νάξου, Φάβα Σχοινούσας, Λουκάνικα Τήνου και διάφορα άλλα αυθεντικά τοπικά προϊόντα, μαζί με τα βιολογικά ζαρζαβατικά που έρχονται από την Εύβοια.

Γευστικές ελληνικότατες «αλητείες»

Στις ορεκτικές μας «αλητείες» επιλέξαμε με δυσκολία μόλις τρία πιάτα. Πανακότα με πρέντζα Ζακύνθου και ψητά τοματίνια.  μελιτζάνα κοκκινιστή με καπνιστή ρέγγα και στραγγιστό γιαούρτι, φάβα με καλαμαράκι τουρσί. Όνειρο. Συνεχίσαμε με λιγκουίνι με αχιβάδες αλλά και ένα τρυφερότατο χοιρινό που μας υποχρέωσε να παραγγείλουμε μια έξτρα μερίδα τηγανιτές πατάτες για να απολαύσουμε τη σάλτσα του. Πάντα από δίπλα και ο γλυκός οικοδεσπότης Αντώνης, μας περιποιήθηκε έξοχα, φροντίζοντας δροσερή «Κυδωνίτσα» να γεμίσει τα ποτήρια μας.

Χαίρομαι να βλέπω γειτονιές να αναπτύσσονται. Μόλις 2 τετράγωνα μακριά από το Μουσείο Μπενάκη, σε ένα δρόμο που άλλοτε δέσποζαν μονοπωλιακά τα -αγαπημένα επίσης- Prosopa, έχουν ξαφνικά ξεφυτρώσει πολύχρωμα φώτα και τραπεζάκια σχεδόν σε κάθε γωνιά. Τα κομψά μεταλλικά παραλληλόγραμμα τραπεζάκια της Τζουτζούκας με τις αντίστοιχες μεταλλικές σύγχρονες καρέκλες καφενείου κοσμούν πλέον μια από αυτές. Και ακόμα και σε βραδιές καύσωνα, όπως ήταν η δική μας, ένας δροσερός φρέσκος αέρας αναβλύζει και σε αναζωογονεί.

Info: Τζουτζούκα – Μεγάλου Βασιλείου 32 και Δυαλέων, Ρουφ, Τηλ.: 2117156730

Δείτε επίσης:

Μια βόλτα στις εκθέσεις της πόληςΜια βόλτα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Μια βόλτα στο Ρουφ, αναζητώντας την Τζουτζούκα appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα