Έξι νύχτες στην Ακρόπολη: To βιβλίο του Σεφέρη σειρά στην ΕΡΤ

13:32 22/7/2021 - Πηγή: Youfly

Ο νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης αναβιώνει μέσα από την οθόνη της ΕΡΤ. Το μυθιστόρημα του με τίτλο «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» μετατρέπεται σε μίνι σειρά στην δημόσια τηλεόραση.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμένεται να έχει αρκετές προσθήκες τη νέα σεζόν, με την μυθοπλασία να εισβάλλει δυναμικά στα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Μια από τις καινούργιες παραγωγές που θα δούμε

είναι και το Έξι νύχτες στην Ακρόπολη. Η μίνι σειρά θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη και θα έχει διάρκεια έξι επεισοδίων.

Η ιστορία τοποθετείται στην Αθήνα του 1930 και συγκεκριμένα στους νέους της εποχής. Έρωτες, αναζητήσεις και βράδια με φόντο την Ακρόπολη…

Η υπόθεση της σειράς Έξι νύχτες στην Ακρόπολη

Στην υπόθεση της σειράς, με αφορμή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, μια παρέα βρίσκει την αφορμή για να ξαναμαζευτεί. Εφτά άτομα θα θυμηθούν τα παλιά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους. Η συνάντηση τους θα γίνει κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι ο Στρατής, η Σαλώμη, ο Καλλικλής, η Λάλα, ο Νικόλας, η Σφίγγα και ο Νώντας. Επτά νέοι προσπαθούν να δουν το μέλλον και τη ζωή του, με πρόσφατες ακόμα τις μνήμες από την Μικρασιατική Καταστροφή. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση θα αναπτυχθούν έρωτες και πάθη.

Πρωταγωνιστές στη νέα σειρά θα είναι ο Φοίβος Μαρκιανός (Στρατής), η Γρηγορία Μεθενίτη (Σαλώμη), ο Γιώργος Βουρδαμής (Καλλικλής), ο Γιώργος Μερτζιάνης (Νώντας), ο Απόστολος Καμιτσάκης (Nικόλας), η Ελίζα Σκολίδη (Λάλα) και η Κατερίνα Μισιχρόνη (Σφίγγα).

Την σκηνοθεσία της μίνι σειράς υπογραφεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος και την παραγωγή ο Νίκος Μουστάκας και η Νάνσυ Κοκολάκη.

Δείτε ακόμα:

Κωστής Μαραβέγιας: Τα πάντα για τη νέα εκπομπή του στην ΕΡΤΕΡΤ: Αλλαγές στην πρωινή ζώνη – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν;

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Έξι νύχτες στην Ακρόπολη: To βιβλίο του Σεφέρη σειρά στην ΕΡΤ appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έξι, Ακρόπολη, Σεφέρη, ΕΡΤ,exi, akropoli, seferi, ert