Διαδραστικά βιβλία: Επιλογές για τους μικρούς μας φίλους

12:42 2/12/2020 - Πηγή: Youfly

Υπάρχουν βιβλία που προσφέρουν διασκέδαση, αλλά και μάθηση μαζί. Βιβλία που είναι αρκετά διαφορετικά από όσα έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε. Βιβλία που συνδυάζουν γράμματα, αλλά και ήχους ή 3D εικόνες. Αυτά λέγονται διαδραστικά και ξετρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά μπορούν, μέσα από τα παιδικά διαδραστικά βιβλία να κάνουν την ανάγνωση ακόμη πιο διασκεδαστική ακούγοντας ήχους, αγγίζοντας εικόνες, ταξιδεύοντας στον κόσμο της ψυχαγωγίας και της εκπαίδευσης, με έναν μοναδικό τρόπο.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα διαδραστικά

βιβλία για παιδιά, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Καλή Διασκέδαση!

Νότη Ελεφαντίνα – Μελίσα Κρόουτον

Η Νότη η ελεφαντίνα περνάει μια όμορφη μέρα στην πόλη. Ένα υπέροχο διαδραστικό βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά! Με παραθυράκια, υλικά διαφορετικής υφής και καθρέφτη. Το παιδί πλουτίζει το λεξιλόγιό του, εξασκεί την παρατηρητικότητά του και ανακαλύπτει ένα σωρό πράγματα! Ένα από τα καλύτερα διαδραστικά παιδικά βιβλία για παιδιά από 12 μηνών και πάνω.

Καληνύχτα Μαϊμουδάκι – Joshua George

Το μαϊμουδάκι είναι έτοιμo για ύπνο, πρώτα όμως θέλει να πει καληνύχτα στους φίλους του. Μπορείς να το βοηθήσεις να τους βρει όλους; Το παιδί βάζει τον «μαγικό» φακό ανάμεσα στις σελίδες και «φωτίζει» τις εικόνες για να βρει όλα τα ζωάκια. Ένα ιδιαίτερο διαδραστικό παιδικό βιβλίο, στο οποίο οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποιούν τον ειδικό φακό και εξερευνούν μόνοι τους τις μαγικές ιστορίες του παραμυθιού αυτού. Από ηλικίες 0 έως 3.

Τικ και Τέλα Ψάξε και Βρες – Scheffler Axel

Συνάντησε τον Τικ και την Τέλα καθώς διασκεδάζουν στο πάρκο, τρώνε λίγα σνακ, παίζουν με τα τρενάκια τους, και απολαμβάνουν ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος της μέρας. Με πολλές και αστείες σκηνές, πολλά πράγματα να δεις και να πεις, αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Δες τα αντικείμενα στο κάτω μέρος της σελίδας, προσπάθησε να τα βρεις μέσα στη μεγάλη εικόνα και να πεις τη λέξη δυνατά! Ένα παιδικό διαδραστικό βιβλίο, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών για πολλές ώρες. Προτείνεται για παιδιά από ενός έτους και πάνω.

Ανοίγω και Μαθαίνω – Τα Συναισθήματα

Αυτό το παιδικό διαδραστικό βιβλίο µε παραθυράκια θα βοηθήσει τα παιδιά να μιλήσουν για όλα τα διαφορετικά συναισθήματα που βιώνουν µέσω παραδειγμάτων από την καθημερινότητά τους. «Η αναγνώριση των συναισθημάτων µε παραδείγματα αποτελεί το κλειδί για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη. Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για την ενθάρρυνση των παιδιών να μιλούν για αυτό που νιώθουν». Ένα βιβλίο που αποτελεί συλλογικό συγγραφικό έργο, της σειράς “Ανοίγω και Μαθαίνω”. Προτείνεται για ηλικίες 0 έως 6 ετών.

Μεγαλώνω – Μαθαίνω – Αλλάζω – Bonie Anne

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης, περιλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών 3-4 ετών και τα βοηθούν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους χωρίς πίεση και άγχος. Παράλληλα με την κατάκτηση του μαθησιακού στόχου, δίνεται η δυνατότητα για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με κατάλληλες ασκήσεις που επιτρέπουν στα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να βρουν την ψυχική ισορροπία. Από τα διαδραστικά παιδικά βιβλία που περιλαμβάνουν συμβουλές για τους γονείς, ώστε να παρέχουν τη σωστή καθοδήγηση αλλά κυρίως τη θετική ενίσχυση που χρειάζεται κάθε παιδί για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να διαμορφώσει υγιή προσωπικότητα. Από 3 ετών και πάνω.

Μερικές φορές ανησυχώ – Τζάνετ Ρόουζ

Ένα διαδραστικό παιδικό βιβλίο για μικρές ηλικίες, που οι γονείς μπορούν να διαβάσουν στο παιδί τους για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του. Με κινούμενα μέρη, πρακτικές οδηγίες και απλές δραστηριότητες. Το παιδί μπορεί να το εξερευνήσει μόνο του, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τους φόβους του και τις ανησυχίες του. Ένα πανέμορφο παιδικό βιβλίο. Για ηλικίες από 3 έως 6 ετών.

Το βιβλίο που Τραντασοφυσοκουνιέται – ομάδα Κρίκελ Κράκελς

Μόλις ανοίξεις αυτό το βιβλίο, ξεκινάει η πλάκα: παρέα με το γουρουνάκι Έγκον θα περάσεις μια πραγματικά συναρπαστική μέρα. Γιατί μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ σε ό,τι κάνει εκείνος. Στο τραμπολίνο, στο μαγεμένο δάσος, στη θάλασσα, ακόμα και στο διάστημα, περιμένουν τον Έγκον και εσένα φοβερές περιπέτειες. Μετά το απολαυστικό Βιβλίο που κουνιέται, η ομάδα των Κρίκελ-Κράκελς ξαναχτυπά μ’ ένα καινούργιο διαδραστικό βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και αστείες ιδέες. Οπλιστείτε μόνο με τη φαντασία σας και ζήστε μια τρανταζοφυσοκουνητική εμπειρία για όλη την οικογένεια! Από 3 έως 6 ετών.

Η Φάρμα των Ζώων – Ισμήνη Κάραλη

Ο Πάρης και η Ρίτα θα μάθουν να ξεχωρίζουν το κάθε ζώο από τη μορφή και τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Θα αναρωτηθούν τι τρώνε, πώς επικοινωνούν και τι προσφέρουν στη φύση και στον άνθρωπο. Ποιος είναι ο πιο ικανός ορειβάτης και ποιος ο καλύτερος κολυμβητής αναμεσά τους; Ποιες είναι οι σκανδαλιές τους και ποια ζωάκια χαρακτηρίζονται από ηρεμία; Σε ποια χώρα η αγελάδα θεωρείται ιερή; Από πού παίρνουμε το φρέσκο γάλα και τα αυγά που είναι θρεπτικά για τα παιδιά; Γιατί η κότα, η αγελάδα και το κουνέλι έχουν εμπνεύσει τον άνθρωπο να βγάλει τραγούδια γι’ αυτά; Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση, γιατί ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά τα τρυφερά αυτά πλάσματα, μέσα από το μαγικό βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας. Ηλικία από 3 έως 12 ετών.

Τι κάνεις όταν είναι άδικο – Claire Freeland

Όπως ακριβώς οι πειρατές χρησιμοποιούν τα κιάλια τους, έτσι και τα παιδιά μπορεί να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε κάτι που επιθυμούν και να μην δώσουν σημασία σε όλα τα όμορφα πράγματα που ήδη έχουν. Αν είσαι παιδί που νιώθει ότι «Είναι άδικο», τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσένα! Το βιβλίο «Τι να κάνεις όταν είναι άδικο» καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς τους, καθώς και όποιον άλλο, ειδικό ή μη ειδικό, ασχολείται με τα παιδιά, και τους βοηθά να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα του φθόνου και της ζήλιας, χρησιμοποιώντας στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται σε γνωστικές-συμπεριφορικές αρχές. Αυτό το διαδραστικό παιδικό βιβλίο αυτοβοήθειας αποτελεί πλήρη πηγή αναφοράς για την εκπαίδευση, την κινητοποίηση και την ενδυνάμωση των παιδιών προκειμένου να διαχειριστούν το συναίσθημα της ζήλιας και να αντλούν ικανοποίηση από τις καθημερινές τους δραστηριότητες και κατακτήσεις. Από 8 ετών και άνω.

Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη – Ελένη Ανδρεάδη

Τολμάς να αναλάβεις μια μυστήρια, άκρως απόρρητη αποστολή γεμάτη εκπλήξεις; Είσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι όχι, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Αν πάλι η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Άνοιξέ το όμως με μεγάλη προσοχή. Γιατί η ζωή σου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια… Ένα βιβλίο με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένο προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέως και της ομάδας της. Έξυπνο και αστείο κείμενο, καλή μυθοπλασία, πρωτοποριακό στήσιμο του ίδιου του βιβλίου και πολύ μοντέρνα εικονογράφηση. Από τα καλύτερα παιδικά διαδραστικά βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη, για παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Δείτε επίσης:

Τα καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία για παραμυθένια ταξίδιαΒιβλία Online: Βρες τα καλύτερα αναγνώσματα δωρεάν

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Διαδραστικά βιβλία: Επιλογές για τους μικρούς μας φίλους appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα