Αγγελική Alpha: H κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

10:36 4/11/2020 - Πηγή: Youfly

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει την κριτική του για τη σειρά Αγγελική που προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Alpha.

Η Αγγελική είναι μια κοπέλα που ερωτεύεται κάποιον, που έχει μια μάνα και κάτι αδέλφια και γίνεται λίγο της τρελής. Γιατί ως γνωστόν στις ελληνικές οικογένειες, το να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια δεν είναι ακριβώς στο χέρι σου. Πρέπει να επέμβει κόσμος και κοσμάκης, μια και όλη έχουν άποψη. Όπως και οι γυναίκες σε αυτή τη χώρα που  όταν περνούν από την κατηγορία ερωτευμένη γυναίκα-σύζυγος-μάνα στην κατηγορία

πεθερά παθαίνει ολική αμνησία για το πριν και ξεκινά μια καινούρια «καριέρα».

Η «Αγγελική» είναι μια σειρά που προβάλλεται και Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον ALPHA. Δεν ξέρω αν το πρότυπο της όταν φτιαχνόταν ήταν οι «Άγριες Μέλισσες» αλλά βέβαια μετά την τεράστια επιτυχία των «Άγριων Μελισσών» κάθε δραματική σειρά που βγαίνει στην τηλεόραση θα την «υποψιαζόμαστε» πάντα για κάτι τέτοιο…

Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την σειρά Αγγελική στον Alpha

Ζοφερό περιβάλλον, βαριά ατμόσφαιρα, μια οικογένεια με προβλήματα, βαθιά κρυμμένα μυστικά. Όλα φυσικά στην υπερβολή γιατί έτσι επιβάλλουν οι κώδικες αυτών των σειρών. Όμως όταν τα πράγματα βασίζονται στην υπερβολή, ακριβώς εκεί είναι που χρειάζεται το μέτρο ακόμα και ακούγεται τρελό αυτό που λέω. Η «Αγγελική» σε κάποια σημεία ξεπερνά και την υπερβολή σε όλα της. Φοβάμαι πως δεν αφήνει κάποια σημεία για να αναπνεύσει ο θεατής. Στο κάτω κάτω δε το γράφει και ο Φώσκολος που ήξερε να παίζει τη λέξη υπερβολή στα δύο δάχτυλα του χεριού του. Έτσι τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, φοβάμαι χωρίς να υπάρχει ένα είδος γοητείας. Και, ξέρετε, τη γοητεία δεν την έχουν μόνο άνθρωποι, την έχουν και τα πράγματα, καμιά φορά την έχουν και τα σίριαλ.

Όποιος υπερβάλλει δε σημαίνει ότι θα είναι ή θα φαίνεται μεγάλος, μπορεί να είναι απλός μεγαλόστομος ή να φαίνεται απλώς μικρομέγαλος.

Η παραγωγή είναι καλή χωρίς να είναι σπουδαία. Όμως αυτό με το μέτρο που λείπει όσον αφορά την ιστορία υπάρχει και στις υπόλοιπες κατηγορίες της σειράς αυτής. Στο στυλ «είμαι μέτριος μέτριος και πάντα μετρημένος».

Νομίζω ένα από τα βασικά προβλήματα είναι  ο χαρακτήρας της μάνας. Ίσως και λόγο της προσωπικότητας της Φιλαρέτης Κομνηνού που μακράν ξεχωρίζει από όλους τους άλλους που παίζουν. Υπερτερεί έως διαλύει και μικραίνει τον χαρακτήρα της ίδιας της Αγγελικής της οποίας η σειρά φέρει το όνομα και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Διαβάστε την κριτική του Ιάσονα για την εκπομπή Shopping Star με τη Βίκυ Καγιά.

The post Αγγελική Alpha: H κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη appeared first on Youfly.

Keywords
Αναζητήσεις
αγγελικη κριτικη
Τυχαία Θέματα