Zip the Day: Η Phoebe Philo, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Ρίτα κι ένας Αύγουστος

10:13 4/8/2021 - Πηγή: Youfly

Στο σημερινό Zip the Day, η Phoebe Philo, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Ρίτα κι ένας Αύγουστος.

Phoebe Philo

Τι σας λέει το όνομα Phoebe Philo; Είναι μέρες, τώρα, που θέλω να σας μιλήσω γι αυτήν. Μια πραγματικά διαφορετική γυναίκα από το χώρο της Μόδας.

Που αναστάτωσε, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε,  με το χαρισματικό της στυλ, τη διακριτική παρουσία της, το

χαμηλό προφίλ, τη φυσική της σεμνότητα.

Η Philo, ύστερα από είκοσι χρόνια καριέρας στη Μόδα, ως καλλιτεχνική διευθύντρια της Celine ως την Chloe, με μια απλότητα, εκθαμβωτική σχεδόν και μετά από μια απουσία τεσσαρων χρόνων, κάνει μια δυναμική, λαμπερή  επιστροφή ως σχεδιάστρια-δημιουργός,  λανσάροντας δικό της brand: Phoebe Philo!

Ξαφνιάζοντας τον κόσμο της Μόδας, αφού κανείς δεν γνώριζε για το εγχείρημα της, εκτός από τους λίγους στενούς της συνεργάτες,  η Βρετανίδα στυλίστρια έβαλε τη δική της σφραγίδα κουλτούρας, κομψότητας και απλότητας , αυτή τη φορά στο δικό της brand.

Η αποχώρηση της από τη Celine, τον Δεκέμβριο του 2017, είχε προκαλέσει αναστάτωση. Η επιστροφή της, το καλοκαίρι του 2021, δημιούργησε αναταραχή!

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ της 48χρονης σχεδιάστριας, πια, Philo, έχουν τη φινέτσα, την ιδιαιτερότητα, τον μινιμαλισμό, τη διακριτική  θηλυκότητα της δημιουργού τους.  Χωρίς να προκαλούν, γοητεύουν, ξαφνιάζουν, θέλεις να τ’ αγγίξεις, να τα κάνεις δικά σου.   Λεπτομέρειες για το brand της,  η Phoebe υποσχέθηκε να μας πει τον Γενάρη. Ως τότε, υπομονή!

Ο καυτός μήνας Αύγουστος

Ο Αύγουστος είναι  ήλιος, καρπούζι και ψάθινα καπέλα.  Παγωμένη μπύρα, κόκκινη βυσσινάδα και βανίλια-υποβρύχιο. Άσπρα μακό, λευκά σεντόνια και  μπλε νησιά. Ελύτης, Χατζιδάκις και Piazzolla. Ολυμπιακοί στο Τόκιο, Ντούσκος και Τεντόγλου και Πετρούνιας.

Ο Αύγουστος είναι :

Διάλεξε τι και ποιον θέλεις και…εκθέσου!Βάζεις τα “καλά σου” από το πρωί με χαμόγελο, καλή διάθεση και χωρίς σχέδιαΗ φαντασία σου παίζει μόνο για σένα.Βόλτες. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα μεγάλες . Φτάνει να έχουν αληθινούς ήρωες και να έχουν… γυρισμούς.Να γράφεις  κάθε μέρα, τις δικές σου  μικρές και μεγάλες ιστορίες  μεταμορφώσεων.Να κάνεις την πρώτη κίνηση και να  μην το κάνεις ζήτημαΝα μην αφήνεις τίποτα μισό: μισογεμάτο, μισοτελειωμένο, μισάνοιχτο.. επειδή δεν θα σε βγάλει παραπέρα απ’ το “εδώ” σου!

Ο Αύγουστος αυτός, είναι καύσωνας και πανδημία και “προσεχώς καλύτερα”

Δεν είναι σαν τον«Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου και το …”μεσ’ το βλέμμα της ένας τόσος δα ουρανός, αστράφτει, συννεφιάζει, αναδιπλώνεται”…

Ούτε σαν την ταινία «Αύγουστος» του Τζον Γουελς, που μπορεί να  “σ’ έριξε”, αλλά  σου άρεσε.

Ίσως και να’ναι σαν τον απόλυτο, βίαιο και οργισμένο Αύγουστο Στριντμπεργκ, που μόνο σε σκέψεις σ’ έβαζε.

Ο Αύγουστος αυτός, είναι πραμάτεια προσωπική. Σε σάκους, κιβώτια, σακ βουαγιάζ. Για ένα μακρύ ταξίδι, ένα  καυτό καλοκαίρι.

Ο Γιάννης Ξανθούλης και η κυρία Ρίτα

Διάβασα τη “Ζωή μέχρι χθες”, του Γιάννη Ξανθούλη σε περίοδο καραντίνας και τη θεώρησα το απόλυτο βιβλίο για δύσκολες μέρες απομόνωσης και πανδημίας… Την ξαναδιάβασα  το ΣΚ, σε κλίμα και διάθεση διακοπών  και τη θεώρησα το απόλυτο βιβλίο για το καλοκαίρι. Άρα, θα σας μιλήσω γι αυτήν, σαν βιβλίο παντός καιρού!

Ηρωίδα του βιβλίου, η 72χρονη, αστή, κυρία Αμφιτρίτη (Ρίτα) Βράνη, κόρη αφροδισιολόγου, που επιστρέφει στην Αθήνα για να «αναμετρηθεί» με τον άλλο της εαυτό και τη ζωή που δεν έζησε (ή που την έζησε όπως δεν ήθελε…).

“Είναι μια ξεχωριστή ηρωίδα που αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στη δύση του παρόντος χρόνου της και την ερωτική αφύπνιση μιας νεότητας που της καθόρισε την υπόλοιπη ζωή. Η Αμφιτρίτη Βράνη ζητά κατεπειγόντως απαντήσεις για μια ζωή που της διέφυγε… Έστω κι αργά”, λέει ο συγγραφέας της

“Είναι ένα ώριμο κορίτσι που αγάπησε τον έρωτα με απόλυτο και αντισυμβατικό τρόπο, αν και παραδοσιακά αστή στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα. Ακόμη και τώρα αναρωτιέμαι αν αγαπούσε τον έρωτα περισσότερο από τους εραστές της. Μάλλον έτσι συμβαίνει και στη ζωή. Μας μαρκάρει το γεγονός και τα πρόσωπα που ενέχονται σε αυτό ξεθωριάζουν μέσ’ τη μυθολογία που τα συσκευάζουμε… Είναι μοναχική γιατί την ερεθίζει το σενάριο των ενοχών της. Όσο για το χιούμορ τη βοηθά να ξεπερνά την ανάπηρη αυταρέσκειά της”.

Η κυρία Ρίτα , το παρελθόν της, οι συμπτώσεις στη ζωή της, η «απουσία» της ίδιας από τη ζωή της, η σεξουαλικότητά της, θα θα σας πάρουν μαζί τους.  Όσο για τον συγγραφέα της , αυτόν που όσο κανένας ξέρει να αφηγείται τραγικά πράγματα με αστείο τρόπο, βρήκε την ιδανική ηρωίδα που στο πρόσωπό της, το μελαγχολικό μα και εκρηκτικό χιούμορ του…οργιάζει!

*”Ζωή μέχρι χθες”, Εκδόσεις Διόπτρα

Δείτε επίσης: 

Zip the Day: Οι Gucci, η Lady Gaga, ο Martin Margiela και η μικρή ΑμάλZip the Day: Το Παρίσι, το mini, το κολιέ και ο έρωτας

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Zip the Day: Η Phoebe Philo, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Ρίτα κι ένας Αύγουστος appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα