Netflix: Οι πιο τρομακτικές ταινίες αυτή τη στιγμή

21:57 13/10/2021 - Πηγή: Youfly

Αν σας αρέσουν οι τρομακτικές ταινίες, στο Netflix θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο που θα δοκιμάσουν τις αντοχές σας και εμείς σας προτείνουμε κάποιες από αυτές που δεν θα πρέπει να χάσετε.

Δείτε περιλήψεις και τρέιλερ από τις πιο τρομακτικές ταινίες του Netflix.

Τα σαγόνια του Καρχαρία

Η ταινία Τα σαγόνια του Καρχαρία που σκηνοθέτησε ο Steven Spielberg πρωτοπαρουσιάστηκε το 1975 και μας μεταφέρει στο νησί Άμπι όπου ένας αστυνομικός, ένας ωκεανογράφος

και ένας κυνηγός καρχαριών προσπαθούν να εξοντώσουν ένα λευκό καρχαρία που προκαλεί πανικό.

Όταν μια νεαρή γυναίκα σκοτώνεται στο νησί από έναν καρχαρία, ο αρχηγός της αστυνομίας Martin Brody (Roy Scheider) θέλει να κλείσει τις παραλίες. Ο δήμαρχος Larry Vaughn (Murray Hamilton) όμως τον παρακάμπτει, φοβούμενος ότι η απώλεια τουριστικών εσόδων θα φέρει προβλήματα στην πόλη. Ο ωκεανογράφος Matt Hooper (Richard Dreyfuss) και ο καπετάνιος Quint (Robert Shaw) προσφέρονται να βοηθήσουν τον Brody να συλλάβει το θηρίο δολοφόνο. Έτσι η τριάδα θα εμπλακεί σε μια επική μάχη ανθρώπου εναντίον της φύσης.

Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Ρόμπερτ Σο, Ρίτσαρντ Ντρέιφους

Βερόνικα

Στις τρομακτικές ταινίες του Netflix συγκαταλέγεται και η ταινία «Βερόνικα» του Paco Plaza. Πρόκειται για την αφήγηση μιας αληθινής ιστορίας που συνέβη στη Μαδρίτη το 1991, όπου μια νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά λίγους μήνες αφού είχε παίξει το επιτραπέζιο Ouija. Στην ταινία του Plaza, μια έφηβη, η οποία προσέχει στο σπίτι τα αδέλφια της, προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον νεκρό πατέρα της παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το Ouija, κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης ηλίου. Οι φίλοι της κοπέλας έρχονται μαζί της, αλλά σύντομα και οι τρεις συνειδητοποιούν ότι το σχέδιό τους να φτάσουν στους νεκρούς είχε φρικτές συνέπειες καθώς το κορίτσι πολιορκείται από μια κακή υπερφυσική δύναμη, βρίσκεται με μώλωπες και βλέπει εφιάλτες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασαν το 2017 όταν η ταινία ξεκίνησε στο Netflix, με πολλούς συνδρομητές να λένε ότι έπρεπε να σταματήσουν την ταινία όταν την παρακολουθούσαν, επειδή ήταν πολύ τρομακτική.

Φορτίο

Στην ταινία τρόμου με τίτλο Φορτίο, Αυστραλιανής παραγωγής, παρακολουθούμε τον Andy που υποδύεται ο Μάρτιν Φρίμαν να προσπαθεί να σώσει τη δίχρονη κόρη του Ρόζι εν μέσω μιας πανδημίας. Έχει χάσει την Κέι, τη σύζυγό του από τον ιό που μεταλλάσσει τους ανθρώπους σε ζόμπι μέσα σε 48 ώρες, ενώ έχει μολυνθεί και ο ίδιος. Έτσι, είναι αναγκασμένος μέσα σε δύο μέρες να περιπλανιέται στις κοιλάδες της Αυστραλίας για να βρει κάποιον που θα φροντίσει την κόρη του και να τη σώσει από τον ίδιο του τον εαυτό. Καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη θα βρεθεί μπροστά του ένα κορίτσι η Τούμι με την οποία θα συμμαχήσουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

1922

Ο Τόμας Τζέιν δίνει την καλύτερη ερμηνεία του ως ο Τζέιμς, σε αυτήν την εκδοχή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ, στο οποίο βασίζεται η ταινία με τίτλο 1922 όπου ένας αγρότης που ζούσε σε ράντζο στη Νεμπράσκα με τη γυναίκα του την Αρλέτ -που υποδύεται η Μόλλι Πάρκερ- και το γιο του, σκοτώνει τη γυναίκα του και το ομολογεί εγγράφως. Όμως αφού θάβει το σώμα της, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα  περίεργα γεγονότα όπως ότι το σπίτι του γεμίζει αρουραίους. Έτσι ο ίδιος πείθεται ότι η σύντροφός του επέστρεψε για να τον στοιχειώσει.

Την σκηνοθεσία της ταινίας επιμελήθηκε ο Ζακ Χίλντιτς και την προσαρμογή του σεναρίου επέβλεψε ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ.

Το σπίτι του

Μια ακόμα από τις τρομακτικές ταινίες που θα βρούμε στην πλατφόρμα του Netflix έχει τίτλο “Το σπίτι του” (His House). Στην ταινία ακολουθούμε ένα νεαρό ζευγάρι που προσπαθεί να φύγει από το εμπόλεμο Νότιο Σουδάν με την κόρη του. Προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζουν την Μεσόγειο με μια βάρκα. Στην προσπάθειά τους αυτή όμως το κοριτσάκι θα πνιγεί. Έτσι εκείνοι φτάνουν τελικά στην Αγγλία όπου αναζητούν άσυλο και μια νέα αρχή. Το ζευγάρι μετακομίζει σε ένα παρατημένο σπίτι που τους παρέχει η υπηρεσία ασύλου, σε ένα άθλιο προάστιο. Μια μοχθηρή δύναμη όμως φαίνεται ότι κατοικεί σε αυτό το σπίτι που ζητά εκδίκηση. Περίεργοι ήχοι ακούγονται και φαντάσματα κυκλοφορούν το βράδυ και έτσι το όνειρο για νέα αρχή γίνεται εφιάλτης.

Η ιεροτελεστία

Η υπόθεση της ταινίας “Η Ιεροτελεστία” αναφέρεται σε πέντε παλιούς φίλους από το πανεπιστήμιο που συναντιούνται ξανά για να οργανώσουν ένα ταξίδι μαζί και ο ένας από αυτούς προτείνει μια πεζοπορία. Μετά από κάποιες ώρες ο άνθρωπος αυτός είναι νεκρός. Για να τιμήσουν τον φίλο τους που χάθηκε πρόωρα οι υπόλοιποι πηγαίνουν για πεζοπορία σε κάποιο δάσος της Σουηδίας, όπως ήταν η επιθυμία του. Το ταξίδι τους όμως αυτό στη διαδρομή παίρνει άλλη τροπή καθώς στην προσπάθεια τους να φθάσουν πιο σύντομα σε κατοικημένη περιοχή, χάνονται σε ένα σκοτεινό δάσος όπου μια αρχαία σατανική δύναμη καιροφυλακτεί και τους ακολουθεί. Η παρέα θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της και τα ανεξήγητα φαινόμενα του δάσους. Άραγε θα επιστρέψουν;

Το κάλεσμα

Tο θρίλερ αυτό βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας από τη Νέα Αγγλία που έρχεται αντιμέτωπη με πνεύματα στην αγροικία τους.

Οι Perrons και οι πέντε κόρες τους μετακόμισαν πρόσφατα σε μια απομονωμένη αγροικία, όπου μια υπερφυσική παρουσία έχει γίνει γνωστή.

Το 1970, οι ερευνητές Λορέν (Βέρα Φαρμίγκα) και Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) Γουόρεν που ασχολούνται με παραφυσικά φαινόμενα και δαίμονες καλούνται στο σπίτι της Κάρολαϊν (Λίλη Τέϊλορ) και του Ρότζερ (Ρον Λίβινγκστοουν) Περρόν για να δώσουν τις εξηγήσεις τους. Αν και οι εκδηλώσεις είναι σχετικά καλοήθεις στην αρχή, τα γεγονότα κλιμακώνονται σύντομα με τρομακτικό τρόπο, ειδικά αφού οι Γουόρενς ανακαλύψουν τη μακάβρια ιστορία του οίκου.

Σιωπή

Η Σιωπή είναι μια ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Μάικ Φλάναγκαν και πρωταγωνιστεί η Κέιτ Σίγκελ.

Η Μάντι Γιάνγκ είναι μια κωφή συγγραφέας που έχασε τις ικανότητές της να ακούει και να μιλά μετά από μια ασθένεια σε ηλικία 13 ετών. Θέλοντας να προχωρήσει την καριέρα της ως συγγραφέας, έχει αποσυρθεί στο δάσος όπου ζει σε ένα απομονωμένο σπιτάκι με τη γάτα της.

Κάποια στιγμή μια φίλη της την επισκέπτεται για να επιστρέψει ένα βιβλίο και δέχεται επίθεση από έναν μασκοφόρο δολοφόνο με ένα τόξο. Ενώ η επίθεση συμβαίνει ακριβώς έξω από το σπίτι της Μάντι, εκείνη δεν μπορεί να ακούσει τι συμβαίνει. Καθώς ο δολοφόνος θα στραφεί στη συνέχεια στο επόμενο θύμα του, την Μάντι, ακολουθεί το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού. Εκείνη θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μείνει ζωντανή παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να ακούσει κανέναν ήχο.

Creep

Μια από τις τρομακτικές ταινίες που θα βρείτε στο Netflix είναι το Creep. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που σκηνοθέτησε ο Πάτρικ Μπράις. Ο Άαρον είναι ένας εικονολήπτης που ψάχνει για δουλειά και απαντά σε μια διαδικτυακή διαφήμιση. Έτσι βρίσκεται σε ένα μακρινό, ορεινό χωριό και οδηγείται στο σπίτι ενός αγνώστου που θέλει να τον κινηματογραφήσει για εκείνη την ημέρα. Ο άντρας θέλει να γυρίσει μια ταινία για το αγέννητο παιδί του, καθώς εκείνος έπασχε από καρκίνο και τώρα διαγνώστηκε ξανά με όγκο στον εγκέφαλο. Έχει δυο μήνες καιρό και μπορεί να μην προλάβει να το δει. Αυτά όμως που ζητάει γίνονται όλο και πιο περίεργα καθώς περνάει η μέρα και ο Άαρον αρχίζει να αναρωτιέται για το τι συμβαίνει με την εκκεντρική συμπεριφορά του και ποιες να είναι οι προθέσεις του.

Στη σκιά του φόβου

Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ το 1988, μια γυναίκα στην Τεχεράνη η Σιντέχ προσπαθεί να αρχίσει πάλι τις ιατρικές της σπουδές, αλλά δεν τα καταφέρνει λόγω της πολιτικής της δράσης. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται για 8η χρονιά, ο σύζυγος της καλείται να υπηρετήσει. Οι επιδρομές και οι βομβαρδισμοί πλησιάζουν όλο και περισσότερο την περιοχή που μένουν ώσπου ένας πύραυλος που πέφτει σε κάποιο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που μένει η Σιντέχ αναγκάζει τους συγγενείς και τους ενοίκους της πολυκατοικίας να απομακρυνθούν. Εκείνη παραμένει εκεί και φροντίζει την κόρη της. Η συμπεριφορά της μικρής αρχίζει να γίνεται περίεργη. Έτσι π Σιντέχ πείθεται ότι η ζωή τους επηρεάζεται από απόκοσμα σατανικά πνεύματα που στοιχειώνουν το σπίτι.

Το κορίτσι της κάμερας

Το κορίτσι της κάμερας (Cam) είναι μια αμερικανική ψυχολογική ταινία τρόμου του 2018 που σκηνοθέτησε ο Daniel Goldhaber.

Η Αλίς Άκερμαν είναι ένα camgirl σε έναν ιστότοπο με την ονομασία FreeGirlsLive, μεταδίδοντας ερωτικά live shows από ένα στούντιο που έχει δημιουργήσει στο σπίτι της με το όνομα “Lola_Lola”. Φιλοδοξία της είναι να φτάσει στο Νο 1 της πλατφόρμας. Καθώς μπαίνει στο Top 50, ανακαλύπτει ότι μια σωσίας της “έχει κλέψει” τον λογαριασμό της και στο σόου της έχει αντικατασταθεί με μία ρεπλίκα του εαυτού της. Την ίδια στιγμή  που η Άλις προσπαθεί να ανακτήσει τον λογαριασμό της η σωσίας της παραβιάζει τα όρια που είχε θέσει η ίδια στη διαδικτυακή της ταυτότητα και ο έλεγχος της ζωής της χάνεται. Έτσι το camgirl κάνει τα πάντα για να εντοπίσει τον μυστηριώδη ένοχο και να ανακτήσει την ταυτότητά της.

Το Παιχνίδι του Τζέραλντ

Το Παιχνίδι του Τζέραλντ (Gerald’s Game) είναι μια αμερικανική ψυχολογική ταινία θρίλερ του 2017 που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Stephen King με τον ίδιο τίτλο. Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια είναι του Μάικ Φλάναγκαν.

Η Τζέσι (Carla Gugino), βρίσκεται στα πλαίσια σεξουαλικού παιχνιδιού, δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι ενός έρημου σπιτιού όπου την είχε οδηγήσει ο άντρας της, Gerald, σε μια προσπάθεια να αναθερμάνουν την σχέση τους. Θα βρεθεί όμως αβοήθητη και εγκλωβισμένη μετά την ξαφνική καρδιακή ανακοπή του συζύγου της, μόνη με μοναδική παρέα έναν άγριο αδέσποτο σκύλο..

Δείτε επίσης:

Netflix: Στο στόχαστρο μετά τη διφορούμενη απόλυση 3 υπαλλήλωνOmar Sy: Υπογράφει πολύκροτο συμβόλαιο με το Netflix ο ‘Lupin’

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Netflix: Οι πιο τρομακτικές ταινίες αυτή τη στιγμή appeared first on Youfly.

Keywords
netflix, ταινιες, netflix, κυνηγός, murray, hamilton, plaza, μώλωπες, κινγκ, house, νέα, cam, live, top, game, king, κινηση στους δρομους, εκλειψη ηλιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, η ζωη, ξανα, μιλα, αδεσποτο, γατα, γυναικα, δουλεια, θηριο, θριλερ, ιραν, ιρακ, καριερα, νησι, ονειρο, περιεργα, πνευματα, τρομακτικο, ααρον, αγριο, αρθρο, ανθρωπος, αρχαια, απωλεια, ασυλο, αφηγηση, βιβλιο, βραδυ, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δαιμονες, δασος, δυναμη, επρεπε, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ετων, ευρωπη, εφιαλτης, εφιαλτες, ζωη, ζητα, ζωης, ζομπι, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρεσια, υποθεση, ηχοι, διαφημιση, ηχο, κειτ, κυνηγός, κινγκ, μαδριτη, μηνες, μυθιστορημα, μώλωπες, νεμπρασκα, παντα, ονομα, ορια, παιδι, πεζοπορια, πεθανε, προβληματα, ραντζο, ροι, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σιωπη, σκηνοθεσια, σωμα, σοου, σπιτι, σχεδιο, ταυτοτητα, τοξο, τρειλερ, φαντασματα, χαθηκε, ωρες, εκδικηση, φιλοι, king, κορες, κρεβατι, λευκο, μεινει, μπροστα, ογκο, παιχνιδι, plaza, σκοτωνει, ταξιδι, top, υλικο, χειροπεδες, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα