Netflix: Οι καλύτερες σατιρικές ταινίες για φλεγματικό χιούμορ

18:56 27/3/2021 - Πηγή: Youfly

Η υπερβολή, η ειρωνεία και το φλέγμα μετατρέπουν το καθαρό χιούμορ σε σάτιρα. Κάποιες εξαιρετικές σατιρικές ταινίες στο Netflix, θα σου δείξουν τον σωστό δρόμο σε αυτό το μονοπάτι.

Μα Φυσικά και Νοιάζομαι

Μια καπιταλιστική μάχη με φόντο την επιβίωση. Ή αλλιώς η σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας, που πολλές φορές αγνοούμε. Η Ρόζαμουντ Πάικ, σε μια καθηλωτική ερμηνεία, είναι ξεκάθαρη από την αρχή.

Ή θα είσαι κυνηγός

ή θα είσαι το θήραμα.

Η ίδια δεν σκέφτηκε στιγμή, σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα ενταχθεί. Ως νόμιμη βοηθός ανήμπορων ηλικιωμένων, καταφέρνει να τους εξαπατά αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά. Αφού αρχικά έρχεται σε συνεννόηση με γιατρούς και θεραπευτές, κλείνει τους ηλικιωμένους πελάτες της σε οίκο ευγηρίας και στην συνέχεια ρευστοποιεί την περιουσία τους προς όφελος της. Όλα αυτά μέχρι μια μέρα, που αναλαμβάνει μια φαινομενικά εύκολη υπόθεση για τα δικά της κυβικά. Πίσω από αυτή όμως κρύβεται ένα σκοτεινό παρελθόν, που θα μπλέξει την ίδια σε μεγάλα προβλήματα και θα της χαλάσει τα φιλόδοξα και σκοτεινά σχέδια της. Μια μαύρη κωμωδία που σατιρίζει κοινωνικές παθογένειες και ηθικά διλήμματα με κυνικό τρόπο, έχοντας μια Ρόζαμουντ Πάικ να κλέβει την παράσταση στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγνώμη που σε ενοχλώ

Ένα τίμιος υπάλληλος τηλεπωλήσεων ανακαλύπτει τον τρόπο για να κάνει χρυσές δουλείες. Έτσι, ξαφνικά αρχίζει να ανεβαίνει επαγγελματικά στην ελίτ της εταιρείας. Βέβαια αυτή η άνοδος δεν θα είναι αναίμακτη, καθώς θα τον φέρει αντιμέτωπο με σοβαρά ηθικά και διαπροσωπικά διλλήματα. Μια ιστορία που δείχνει καθαρά τον καπιταλισμό με το δάκτυλο και το πως αυτός μπορεί να αλλοιώσει ολοκληρωτικά έναν άνθρωπο. Φυσικά όλα αυτά εμπλουτίζονται με πολλές δόσεις χιούμορ, μέσα στην ταινία.

Τι Ρομαντικό!

Μια αρχιτέκτονας μισεί θανάσιμα τις ρομαντικές ταινίες, οι οποίες είναι γεμάτες κλισέ. Θεωρεί ότι οι περισσότερες παρουσιάζουν λάθος πρότυπα και δημιουργούν στις γυναίκες μια ψεύτικη εικόνα. Όταν όμως η ίδια ξυπνήσει μετά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι, θα διαπιστώσει πως η ζωή της έχει μετατραπεί σε μια αισθηματική ταινία γεμάτη ρομαντισμό. Τότε θα πρέπει να μετατραπεί στην ηρωίδα που κάποτε μισούσε, για να τα βγάλει πέρα. Μια σειρά από στερεότυπα και κλισέ μεταφέρονται με απόλυτα σατυρικό και κωμικό τρόπο ενώ η Ρέμπελ Γουίλσον είναι  εξαιρετική ως Natalie. Μια ανάλαφρη ταινία, που θα σε χαλαρώσει και θα σε διασκεδάσει.

Ειδικοί Ανταποκριτές

Ο Έρικ Μπάνα πρωταγωνιστεί ως ένας ξεπεσμένος ραδιοφωνικός ρεπόρτερ, που πλέον ελάχιστοι ενδιαφέρονται για αυτόν. Αν σε αυτά προστεθεί και η άστατη ζωή που κάνει, καταλαβαίνει κανείς το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και οικονομικά. Τότε βάζει σε εφαρμογή ένα μεγάλο κόλπο. Κρυμμένος στο Μανχάταν, προσποιείται τον πολεμικό ανταποκριτή εν μέσω εμπόλεμης ζώνης, από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Τις οποίες σοκαριστικές ανταποκρίσεις ,οι Αμερικανοί παρακολουθούν τρώγοντας απτόητοι το μεσημεριανό τους ή παίζοντας αμέριμνοι επιτραπέζια στο σπίτι! Από τις καλύτερες σατιρικές ταινίες στο Netflix.

Ted 2

Το sequel της ταινίας που έσπασε τα ταμεία, έχοντας για πρωταγωνιστή ένα  λούτρινο αρκουδάκι. Ο Ted έχοντας πάντα τον Μπένετ δίπλα του, αποφασίζει να παντρευτεί την Τάμι – Λιν. Μετά από κάποιους καυγάδες, εκτιμούν ότι η μόνη λύση για να σωθεί ο γάμος τους είναι να κάνουν ένα παιδί. Ο Ted όμως θα κληθεί, ενώπιων του δικαστηρίου, να αποδείξει πως είναι φυσικό πρόσωπο και όχι ένα αρκουδάκι. Μπορεί να μην είναι τόσο πρωτότυπο, όσο η πρώτη ταινία αλλά έχει μπόλικες στιγμές γέλιου και κάποιες πραγματικά σπαρταριστές ατάκες. Μια ταινία που θα ξυνπήσει το αιώνιο παιδί που κρύβεις μέσα σου!

Δείτε ακόμα:

Μα Φυσικά και Νοιάζομαι: Μια αληθινή απάτη το Νο1 στο NetflixNetflix: Ταινίες με ταξίδι στο χρόνοNetflix: Κωμωδίες τρόμου για να γελάς & να ουρλιάζεις ταυτόχρονα

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Netflix: Οι καλύτερες σατιρικές ταινίες για φλεγματικό χιούμορ appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα