MasterChef 5 Τηλεθέαση: Ρεκόρ πενταετίας για το ριάλιτι μαγειρικής

09:04 11/6/2021 - Πηγή: Youfly

MasterChef ήταν και πέρασε, παραδίδοντας όχι μόνο το έπαθλο για πρώτη φορά σε γυναίκα, αλλά γράφοντας και ιστορία στη τηλεθέαση, με νέο ρεκόρ πενταετίας.

Με το βλέμμα στο ρετιρέ της Nielsen «έκλεισε» η φετινή χρονιά για το διαγωνισμό μαγειρικής του Star, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία τηλεθέασης έτσι όπως έχουν αυτά καταγραφεί εδώ και μία πενταετία.

Ρεκόρ πενταετίας στη τηλεθέαση για το MasterChef

Εξαιρετικά ανοδική πορεία «χρεώνεται» ο διαγωνισμός

μαγειρικής του Star. Πιο συγκεκριμένα, ο φετινός τελικός με νικήτρια για πρώτη φορά γυναίκα και συγκεκριμένα, τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη καθήλωσε 1.593.000 τηλεθεατές. Όσο για το μερίδιο τηλεθέασης αυτό έφθασε το 36,4%. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που καταγράφεται από το 2017 μέχρι και σήμερα. Το ενδιαφέρον του κοινού θα λέγαμε ότι κινείται κλιμακωτά, καθώς ο διαγωνισμός μαγειρικής ξεκίνησε το 2017 με τηλεθέαση 30,1% και έκτοτε το ενδιαφέρον μεγαλώνει το ίδιο βεβαίως και ο αριθμός των τηλεθεατών.

Αναλυτικά, το 2017, οπότε και αναδείχθηκε νικητής του Masterchef ο Λάμπρος Βακιάρος, 736.000 τηλεθεατές ξενύχτησαν για να τον δουν να κρατά στα χέρια του το μεγάλο έπαθλο. Όσο για το μερίδιο τηλεθέασης αυτό άγγιξε το 30,1%.

Πιστό στις συνήθειές του έμεινε το κοινό και το 2018. 1.337.000 τηλεθεατές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τιμολέοντα Διαμαντή, ο οποίος πήρε τη νίκη προσελκύοντας το 32,3% της τηλεθέασης. Ουρά έκαναν οι τηλεθεατές και στον τελικό ανάμεσα στο Μανώλη Σαρρή και τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη. Συγκεκριμένα η μαγειρική τους αναμέτρησή τους μαγνήτισε το ενδιαφέρον 1.437.000 τηλεθεατών με την τηλεθέαση ν’ ανεβαίνει στο 34,9%.

Οι φανατικοί του Masterchef βρέθηκαν στο πλευρό και των δύο μονομάχων, του Σταύρου Βαρθαλίτη και του Σταυρή Γεωργίου το 2020, στον τελικό  άνευ κοινού για πρώτη φορά, λόγω του κορονοϊού. Για την ακρίβεια 1.506.000 τηλεθεατές είδαν το Βαρθαλίτη να παίρνει τελικά το έπαθλο. Την ίδια ώρα τα μηχανάκια της Nielsen σκαρφάλωναν στο 35,1% της τηλεθέασης.

Δείτε σχετικά:

Masterchef 5 – Νικητής: Η Μαργαρίτα η πρώτη Ελληνίδα MasterChefMasterchef 5: Νικήτρια η Μαργαρίτα -Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

The post MasterChef 5 Τηλεθέαση: Ρεκόρ πενταετίας για το ριάλιτι μαγειρικής appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα